Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Predstavljen projekat treće trake preko Romanije

24 April 2024
2 min.
Predstavljen projekat treće trake preko Romanije

 U Gradskoj upravi Istočno Sarajevo danas je održana prezentacija projekta izgradnje dodatne trake za spora vozila na dionici magistralnog puta Podromanija–Sumbulovac, prevoj Romanija.


Vrijednost projekta, koji su prezentovali predstavnici preduzeća “Putevi Republike Srpske”, je šest miliona KM, a očekivani period izvođenja radova je 24 mjeseca, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić zahvalio je predstavnicima preduzeća “Putevi Republike Srpske” jer su, kako je rekao, ozbiljno pristupili realizaciji dogovora koji je postignut na nedavno održanom sastanku sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom i veoma brzo započeli konkretne aktivnosti.

On je naglasio da je izgradnja takozvane treće trake preko Romanije prioritetan projekat iz oblasti saobraćajne infrastrukture na području Istočnog Sarajeva, ali i cijele regije.

“U narednom, dvogodišnjem, periodu nastojaćemo da, u saradnji sa Vladom Republike Srpske obezbijedimo sredstva za realizaciju ovog projekta, te da već u drugoj polovini ove godine, nakon što se završi revizija projekta, steknemo uslove za raspisivanje tendera za izvođenje radova. Obaveza naših lokalnih zajednica jeste da u naredna dva mjeseca riješimo pitanje eksproprijacije zemljišta”, rekao je Ćosić.

Na prezentaciji, kojoj su prisustvovali i načelnici opština Pale Boško Jugović i Sokolac Milovan Bjelica, istaknuto je da je rehabilitacija saobraćajnice koja povezuje Sokolac sa opštinom Pale ključna za komunikaciju građana Istočnog Sarajeva, ali i cijele regije, te da ova saobraćajnica predstavlja jedinu vezu ovog dijela Srpske sa Srbijom.

Glavni projekat predviđa izgradnju takozvane treće saobraćajne trake na relaciji od Mokrog u opštini Pale do Podromanije u opštini Sokolac. Dodatna traka biće izgrađena na dvije dionice puta, ukupne dužine 7.200 metara i širine 11,50 metara.

Gradonačelnik i načelnici opština iskoristili su ovaj sastanak da delegiraju i druga pitanja iz nadležnosti “Puteva Republike Srpske” koja bi trebalo prioritetno rješavati, kao što su dodatno obezbjeđivanje dionice puta Han Derventa-Sumbulovac, koja je označena crnom tačkom zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda, te rehabilitacija puta Jasik-Brus i vraćanje kategorije regionalnog puta saobraćajnici Brus-Jasik-Vraca.

Projekat su predstavili vršilac dužnosti direktora “Putevi Republike Srpske” Milan Dakić i vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove Miroslav Janković.

SRNA

Povezani članci

Preminuo pop Žućo

Vojislav Čarkić, u narodu poznat i kao pop Žućo, preminuo je danas u 87 godini. Pop Žućo, kako su ga parohijani najčešće zvali, bio je penzionisani sveštenik Srpske pravoslavne crkve koji je Odbrambeno-otadžbinski rat proveo na prvoj liniji kao jedini vojni sveštenik Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske. U ratu je nosio čin majora, a poslije njega ozvaničen je kao potpukovnik. U kolektivnom sjećanju sarajevskih […]

Paljanka Tijana Draško svojoj kreativnošću do zarade za studije (FOTO)

Studentkinja Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport u Palama Tijana Draško svoju kreativnost pokazala je u pravljenju različitih dodataka za kosu kako bi mogla zaraditi i time finansirati svoje školovanje. Ova talentovana studentkinja kaže za Srnu da je samouka i da je preko noći počela da šije, te da želi stvoriti prepoznatljiv brend. “Krenula sam […]