Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Bazeni zovu kupače

13 Juli 2024
2 min.
Bazeni zovu kupače

Treća je godina a svega nepunih deset dana ovoga ljeta gospodnjeg 2024, od kada je u Rogatici zvanično otvoren moderni bazen za kupanje sa dva kupališta „veliko“, za dobre kupače, dimenzija 36×25 metara, sa  dubinom vode  do najviše 1,7 metara,  i „malo“, za djecu i neplivače,  najveće dubine 60 centimetara.

Bio je to i još uvijek je pun pogodak opštinske administracije koja je najvećim dijelom finansirala ovaj objekat iz skromnih vlastitih sredstava ili zaduždenjem opštine putem obveznica kod Investiciono-razvojne banke. Dobijen je objekat kakvog još nemaju većina susjednih, finansijski i po broju stanovnika, jačih lokalnih zajednica od Rogatice.

Sezona kupanja otvorena je zvanično sa 1. julom. Bazeni i ostala prateća oprema su potpuno spremni, reče direktor Centra za kulturu i sport Slaviša Bojović. U velikom bazenu je 15.000 kubnih metara čiste vode iz gradskog vodovoda koja je prošla i prolazi kroz odgovarajuće filtere u mašinskom dijelu objekta. Na raspolaganju kupačima je 21 kabina za presvlačenje, ležaljke, suncobrni i tuševi za spiranje nakon kupanja. Tu su i obavezni instruktori za plivanje, ali i spasioci za „ne daj Bože“, koji su ove godine pojačani sa „legendom“ sporta u Rogatici Nenadom Sokolovićem.

A onda, većina onih koji su došli na bazen, nije se kako treba ni pokvasilo, dođe dan-dva lošijeg vremena i evo dođoše pravi ljetni dani i sve su prilike prava sezona kupanja. Prema najavama meteorologa ljeto je stiglo i kupališta na bazenu u okviru Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“ će, kao i prošle godine, biti mjesto okupljanja i mladih i starijih Rogatičana, a dolazi ne mali broj i ljubitelja vode iz susjednih opština, posebno Sokoca i Han Pijeska, a iako imaju Drinu, dolaze i iz Višegrada, Novog i „starog“ Goražda…

Prema odluci Opštinske uprave ulaz na kupalište i ove godine je besplatan, ali će, po svemu sudeći, izostati objekti koji su nudili osvježavajuća pića, sladolede i sličnu „mami paru“.

A ako, slučajno, u bazenima ne bi bilo mjesta, tu je rezerva – zaustavljena Rakitrnica, koja teče tik pored bazena i kupališta. Koliko će ovo pomoći kupačima veliko je pitanje, ali je sigurno doprinijelo ljepšem izgledu okoliša bazena i cijelog Sportsko-rekreativnog centra pa i same Rogatice, smatraju u Centru za kulturu i sport.

058.ba

Povezani članci

Srpska bogatija za 34 bebe

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 34 bebe, 20 djevojčica i 14 dječaka. Najviše beba, čak 10, rođeno je u Banjaluci, potom u Prijedoru pet, u Doboju četiri, u Zvorniku, Bijeljini, Gradišci i Foči po tri, u Nevesinju dvije, te u Trebinju jedna. U Banjaluci je rođeno šest djevojčica i četiri dječaka, […]

Na Kastelu 25.000 ljudi: Pobijediće SNSD, pobijediće Srpska

U Banjaluci se održava konvencija SNSD-a koju predvodi lider stranke Milorad Dodik, a prema tvrdnjama iz najveće partije u Srpskoj, na tvrđavi Kastel se okupilo 25.000 ljudi. Konvencija je počela intoniranjem himni Republike Srpske “Moja Republika” i Srbije “Bože pravde”. Ovom konvencijom ozvaničen je početak kampanje za predstojeće lokalne izbore. Dodik: Idemo u još jednu […]