Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

CIK izmijenio vlastitu odluku – mandat Vukoviću

15 Juli 2024
1 min.
CIK izmijenio vlastitu odluku – mandat Vukoviću

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da je na današnjoj sjednici donijela odluku o izmjeni odluke o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

Ovom odlukom izmjenjena je odluka Komisije od 16. januara 2023. godine, izmijenjen je član jedan, tačka pet odluke, odnosno “Snježana Novaković Bursać” se mijenja i glasi “Nenad Vuković”, navodi se u saopštenju.

Iz CIK-a su istakli da “ova odluka stupa na snagu danom objave u `Službenom glasniku BiH`, a objaviće se i u `Službenom glasniku Republike Srpske`, `Službenim novinama FBiH`, `Službenom glasniku Brčko distrikta BiH` i na internet-stranici CIK-a www.izbori.ba”.

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Radovan Kovačević rekao je danas da je Narodna skupština Republike Srpske jedina relevantna za izbor srpskih delegata u ovaj dom i sve ostalo je politički projekat kršenja prava Srpske i srpskog naroda i rušenje i Ustava i Izbornog zakona BiH.

Kovačević je pojasnio da je Narodna skupština informisala kojih pet delegata je izabrano, što CIK može samo da prihvati ili ne prihvati, a ukoliko smatraju da je bilo šta prekršeno, mogu tražiti da Narodna skupština Republike Srpske ponovi izbore.

SRNA

Povezani članci

Zemljotres pogodio BiH: Osjetio se u Crnoj Gori i Hrvatskoj

Zemljotres magnitude 3,3 stepena Rihterove skale zatresao je večeras Bosnu i Hercegovinu. Prema preliminarnim podacima Evropsko – mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar potresa je bio 29 kilometara sjeveroistočno od Bileće, prenosi Klix. Podrhtavanje tla se osjetilo i u susjednoj Crnoj Gori, a građani javljaju da se osjetio i u susjednoj Hrvatskoj. Potresi ovog intenziteta obično […]

Bubić: Sud BiH odgodio pretres protiv predsjednika Srpske za 18. septembar

Goran Bubić, advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je Srni da je Sud BiH zbog obaveza predsjedika Republike uvažio zahtjev odbrane i pretres koji je zakazan za 11. septembar odgodio za 18. septembar. Na posljednjem ročištu 28. avgusta sudija Sena Uzunović pročitala je prijedloge narednih i rekla da je planirano da budu održane 11. […]