Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Crna Gora: Na 94,7 odsto lokacija morska voda odličnog kvaliteta

25 Jun 2024
2 min.
Crna Gora: Na 94,7 odsto lokacija morska voda odličnog kvaliteta

Institut za biologiju mora Crne Gore sproveo je analizu kvaliteta morske vode na 114 lokacija na kupalištima koja je pokazala da je voda odličnog kvaliteta na 94,7 odsto lokacija.

Analiza je pokazala da je voda na 4,4 odsto lokacija dobrog, a na 0,9 odsto zadovoljavajućeg kvaliteta.

“Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima veoma dobrog kvaliteta, odnosno da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju”, saopšteno je iz Javnog preduzeća “Morskog dobra”.

U opštini Ulcinj od ukupno 18 lokacija, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 17, dok je na jednoj lokaciji bila dobrog kvaliteta.

Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na svih 15 lokacija u opštini Bar, kao i u opštini Budva na svih 34 lokacije.

U Bokokotorskom zalivu u opštini Tivat od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih devet, dok je na jednoj lokaciji bila dobrog kvaliteta.

Prema analizama, u Kotoru je na 12 lokacija voda bila odličnog kvaliteta, na dvije lokacije dobrog, a na jednoj zadovoljavajućeg.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 22 lokacije, od čega je na 21 bila odličnog kvaliteta, a na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta, navedeno je u saopštenju Morskog dobra.

Institut je analizu sproveo od 17. do 20. juna.

SRNA

Povezani članci

Pripadnik Žandarmerije ranjen ispred Ambasade Izraela u Beogradu, napadač likvidiran

Pripadnik Žandarmerije ranjen je iz samostrela u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu. On je u samoodbrani uzvratio vatrom i savladao napadača, koji je od zadobijenih rana preminuo. Pripadnik Žandarmerije je zadobio teške povrede i nalazi se u Urgentnom centru. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da je N. N. lice, čiji se […]

Aktivisti “Kreni-Pokreni” na protestu protiv Rio Tinta verbalno napali urednicu Vaseljenske i Branimira Nestorovića

Juče je u Loznici održan veliki narodni protest protiv otvaranja rudnika kompanije Rio Tinto. Protest je okupio široku prozapadnu opoziciju, ali je značajnu podršku pružila i patriotska frakcija “MI SNAGA NARODA – Branimir Nestorović”, jedina patriotska grupa koja je učestvovala. Uprkos pokušajima opstrukcije njihovog dolaska, budući da prozapadna opozicija vidi u njima ozbiljnu konkurenciju, pokret […]