Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Aktivisti “Kreni-Pokreni” na protestu protiv Rio Tinta verbalno napali urednicu Vaseljenske i Branimira Nestorovića

29 Jun 2024
3 min.
Aktivisti “Kreni-Pokreni” na protestu protiv Rio Tinta verbalno napali urednicu Vaseljenske i Branimira Nestorovića

Juče je u Loznici održan veliki narodni protest protiv otvaranja rudnika kompanije Rio Tinto. Protest je okupio široku prozapadnu opoziciju, ali je značajnu podršku pružila i patriotska frakcija “MI SNAGA NARODA – Branimir Nestorović”, jedina patriotska grupa koja je učestvovala.

Uprkos pokušajima opstrukcije njihovog dolaska, budući da prozapadna opozicija vidi u njima ozbiljnu konkurenciju, pokret “MI” je uspio da se pridruži protestu, uživajući veliku podršku među narodom.

Protest je bio obilježen nizom incidenata, uključujući perfidne napade na novinare i učesnike. Osobe koje su učestvovale u “Maršu na Jadar” sa Savom Manojlovićem, bilo po njegovim nalozima ili samoinicijativno, izvele su nekoliko koordiniranih akcija.

Особа која је напала Веизовићку изазивајући атмосферу линча, све време је била у пратњи Саве Манојловића

Prvo su napali novinarku i urednika portala Vaseljenska, Vesnu Veizović, verbalno je prozivajući po imenu i prezimenu sa optužbama da laže. Ovo je izazvalo sinhronizovane reakcije pristalica pokreta “Promeni pokreni”, koji su dobacivali novinarki, optužujući je da piše neistine i da je uzela novac za takvo izvještavanje. Atmosfera linča je bila jasno vidljiva, sa više ljudi uključenih u dobacivanje pogrdnih riječi.

Napadi su prijavljeni policiji od strane Veizovićeve, što je ona i objavila na svojim profilima na društvenim mrežama.

Nakon završetka protesta, ista grupa je napala i Branimira Nestorovića, optužujući ga da je “prodao Beograd”. U napadu je učestvovao i Nikola Mitrović iz Šapca, povjerenik stranke “Novo lice Srbije – Miloš Parandilović”, koji je bio i među onima koji su pogrdnim rječnikom pokušali da diskredituju novinarku Vesnu Veizović.

Jedan od glavnih aktera ovih napada je mladić koji vodi Jutjub kanal “Četiri tačke” (ime poznato redakciji). On je prvi, odmah nakon napada na Nestorovića objavio snimak, tvrdeći da je “običan narod pokazao Nestoroviću šta misli o njemu”.

Njegova povezanost sa Savom Manojlovićem i način na koji je organizovao ove napade ukazuje na veoma dobro koordinisanu akciju koja dosta miriše na akcije kojima koordiniše BIA.

Postoje indicije da je u ovom slučaju pružena i logistička podrška od strane Marka Parezanovića iz BIA, što ukazuje na dublje i organizovanije akcije protiv patriotskih pokreta, ali ujedno i potvrđuje pisanje Vaseljenske i pokušaju opstrukcije dolaska pokreta MI na protest protiv Rio Tinta.

Ovo pokazuje kakav odnos imaju pristalice ovog pokreta prema svojim neistomišljenicima, ali isto tako potvrđuje i pisanje portala Vaseljenska o Savi Manojloviću, njegovim pristalicama i saradnji sa srpskim službama.

Protest u Loznici pokazao je ne samo snagu naroda protiv Rio Tinta, već i složenu političku igru između različitih frakcija i njihovih pokušaja da diskredituju jedni druge u borbi za podršku javnosti.

Povezani članci

Zemljotres kod Nikšića, osjetio se u Hercegovini

Zemljotres magnitude 2,8 stepeni po Rihteru registrovan je danas kod Nikišća, a osjetio se i u Hercegovini. Zemljotres je registrovan u 14.42 časova oko 20 kilometara sjeverozapadno od Nikšića, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar. Hipocentar je bio na dubini od oko 10 kilometara. Podrhtavanje tla osjetilo se i na području Bileće i u drugim hrecegovačim […]

Naložena obdukcija ubijenog teroriste

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio je obdukciju napadača i sve druge radnje da bi se rasvijetlile okolnosti napada na pripadnika Žandarmerije Miloša J. /34/ dok je obezjeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu, izjavio je glavni javni tužilac Nenad Stefanović. Stefanović je rekao za Tanjug da se utvrđuje identitet napadača koji je iz […]