Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Ne može neko u ime NSRS vršiti žrijebanje za delegate u Domu naroda

30 Jun 2024
1 min.
Ne može neko u ime NSRS vršiti žrijebanje za delegate u Domu naroda

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ukazao je da niko u ime Narodne skupštine ne može da bira niti vrši žrijebanje za delegata u Klubu Srba u Domu naroda parlamenta BiH.


“Onaj ko bira delegate u Domu naroda, samo taj može ponavljati odluku i biranje i samo taj može vršiti njihov izbor, da li ponovnim izborom, da li nekom drugom metodom, ne mogu sada da preciziram, ali je činjenica da ne može niko drugi u ime Narodne skupštine birati, niti vršiti žrijebanje”, rekao je Stevandić Srni.

Govoreći o blokadi Doma naroda od Bošnjaka zbog Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH u kontekstu da ovo koči evropski put BiH, Stevandić je istakao da taj put postoji samo u verbalnom smislu.

“Taj put se koristi za ucjenjivanje, a ne za bolji život građana”, poručio je Stevandić.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH sprovešće sutra žrijebanje za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH između dvije kandidatske liste koje imaju identičan broj osvojenih glasova – 12.

Sud BiH odbio je ranije žalbu SNSD-a na odluku CIK-a koja je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

SRNA

Povezani članci

O Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, usvojenu na Svesrpskom saboru. U Deklaraciji se među 49 zaključaka, stavova i ciljeva navodi da Svesrpski sabor konstatuje da srpski narod predstavlja jedinstvenu cjelinu. “Srpski narod je kroz istoriju imao više država sa različitim […]

Srpska bogatija za 27 beba

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 27 beba, 16 djevojčica i 11 dječaka, rečeno je Srni u porodilištima. Najviše beba rođeno je u Banjaluci – 10, potom u Doboju sedam, u Trebinju tri, u Bijeljini i Gradišci po dvije, te u Zvorniku, Foči i Istočnom Sarajevu po jedna. U Banjaluci je rođeno […]