Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Detalji pucnjave u Sarajevu: Učeniku pucao u nogu

24 Oktobar 2024
2 min.
Detalji pucnjave u Sarajevu: Učeniku pucao u nogu

Učenik kojeg je jutros u nogu upucao drugi učenik u dvorištu Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu nalazi se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a konstatovana mu je lakša tjelesna povreda.

Kako je MUP Sarajevskog kantona ranije saopštio, jutros oko osam časova je učenik ranio drugog učenika u potkoljenicu.

Policijska uprava Centar je u osam časova zaprimila informaciju o incidentu u dvorištu Srednje škole metalskih zanimanja u kojem je povrijeđen jedan učenik.

-Policijski službenici su utvrdili da je jedan maloljetnik upotrijebio vatreno oružje i nanio povredu u predjelu potkoljenice drugom maloljetniku – naveli su ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Maloljetnik koji je pucao je pod kontrolom policijskih službenika.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici su na terenu.

Direktor Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu Faruk Čupović potvrdio je da je nekoliko minuta prije početka nastave obaviješten o pucnjavi na ulazu u školu i da još uvijek nema zvaničnih informacija ko je upotrijebio vatreno oružje.

Kako je on rekao medijima, u incidentu je, prema riječima očevidaca, povrijeđen učenik prvog razreda te škole.

-Nemamo još zvanične informacije o tome ko je upotrijebio vatreno oružje i povrijedio učenika. Policija sprovodi neophodne mjere, a hitna pomoć je zbrinula povrijeđenog učenika – rekao je Čupović i dodao da se još ne zna stepen povreda maloljetnika.

Povezani članci

Danas do 24 stepena Celzijusova

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će nakon pretežno oblačnog jutra doći do razvedravanja u većini krajeva uz toplije vrijeme i temperaturu vazduha do 24 stepena Celuzijusova. Jutro je pretežno oblačno, ponegdje na zapadu moguća je slaba prolazna kiša, a uz rijeke i po kotlinama je maglovito. Tokom dana na zapadu i jugu Krajine […]

Košarac: Fabrika laži u Sarajevu radi punom parom, a cilj je unitarna BiH

Fabrika laži u Sarajevu radi punom parom plasirajući nebuloze nezdravog uma Majkla Marfija o postojanju kampova za obuku u Srpskoj, ali ona nije pogodno tlo za paravojne kampove i obuke plaćenika, izjavio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. Košarac je ocijenio da su besprizorne laži o postojanju kampova za obuku u Srpskoj dio političko-medijskog […]