Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: U Putinu vidim želju da stabilizije prilike, a ne da nametne nešto svoje

25 Oktobar 2024
2 min.
Dodik: U Putinu vidim želju da stabilizije prilike, a ne da nametne nešto svoje

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Srnu da je kod predsjedika Rusije Vladimira Putina vidio želju da stabilizuje prilike u svijetu, a ne da nametne nešto svoje.


Dodik je naveo da susret sa ruskim liderom u kasne sate govori o značaju, potrebi, želji i uvažavanju da razgovaraju.

On je rekao da je kod Putina vidio želju da stabilizuje prilike u regionu, u cijelom svijetu, da se ne može primijetiti da želi sukobe, da nametne nešto svoje.

“On brani nacionalne interese Rusije. To treba da se razumije, to i drugi rade”, rekao je Dodik za Srnu.

On je naveo da su razgovarali o svemu što je aktuelno i da je zahvalio za poziv za Samit BRIKS-a, ocijenivši da je to uspješna platforma koja budi nadu za saradnju među narodima gotovo na svim kontinentima.

“Uvjeren sam da će ovo što se desilo u Kazanju biti dobar putokaz i dobra šansa za stabilizaciju globalnih prilika. Za to je najzalsužniji Putin i to sam mu i rekao”, istakao je Dodik.

On je naveo da postoji razumijevanje da se saradnja odvija u veoma otežanim okolonostima koje karaterišu pritisci i prema Rusiji i prema Republici Srpskoj, te je obavijestio Putina o tome da Zapad želi da se uvedu vize za ruske građane, što Srpska odbija.

“Govorili smo o tome kako rješavati pitanja vezano za našu ekonomiju. Mi i dalje održavamo konakte sa njihovim firmamam i ne želimo da izgubimo saradnju”, rekao je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Na UKC RS devet mališana sa dijagnozom meningitisa

Na Klinici za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra RS trenutno je hospitalizovano devetoro  djece sa dijagnozom meningitis i svi su stabilnog zdravstvenog stanja. U najvećoj zdravstvenoj ustanovi Srpske za „Glas“ su naveli da  najmlađe dijete ima 17 mjeseci, a najstarije 12 godina. – U pitanju je opšti infektivni sindrom, pozitivni meningealni znaci. Svi su trenutno […]

Dodik za RTRS nakon sastanka sa Putinom: BRIKS uspješna platforma; Nastavljamo saradnju (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da se na sastanku sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putiom ocijenjeno da je BRIKS uspješna platforma koja daje nadu za svjetski mir i to će biti dobar putokaz za stabilizaciju svjetskih prilika. – I to sam rekao Putinu, koji je najzaslužniji za to – rekao je Dodik. […]