Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Filozofski fakultet pruža studentima kvalitetno obrazovanje, Škipina obećao podršku

25 Jun 2024
1 min.
Filozofski fakultet pruža studentima kvalitetno obrazovanje, Škipina obećao podršku

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu ima sve uslove da svojim studentima pruži kvalitetno obrazovanje, a smještaj u domovima Studentskog centra je na visokom nivou, konstatovali su na današnjem sastanku na Palama poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina i dekan ove visokoškolske ustanove Vladan Bartula.

Na sastanku su Škipina i Bartula razgovarali i o daljem unapređenju kvaliteta nastave i studentskog standarda na Palama.

Škipina je izrazio nadu da će Filozofski fakultet ostati vidljiv na mapi visokoškolskog sistema obrazovanja Republike Srpske i da će nastaviti tradiciju započetu devedesetih godina prošlog vijeka.

On je obećao podršku daljem razvoju Filozofskog fakulteta i pozvao mlade ljude da se obrazuju u ovoj visokoškolskoj instituciji, koja je, kako je rekao, iznjedrila veliki broj uspješnog kadra.

Bartula je izrazio zadovoljstvo brojem studenata koji su već predali dokumenta u prvim danima upisnog roka, istakavši da su za studiranje u Palama, osim onih iz Republike Srpske, zainteresovani i svršeni srednjoškolci iz Srbije i Crne Gore.

SRNA

Povezani članci

Vidovdanskom akademijom završeni “Principovi dani”

U okviru manifestacije “Principovi dani” sinoć je u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu održana Vidovdanska akademija sa koje je poručeno da je važno da se govori o svim značajnim datumima za istoriju Srba i da ljudi koji su bili spremni da daju život za slobodu nikada ne budu zaboravljeni. Direktor Kulturnog centra Mladen Janković […]

Promovisani inženjeri i masteri elektrotehnike

Elektrotehnički fakultet /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisao 41 diplomiranog inženjera i četiri mastera elektrotehnike, a na svečanositi su dodijeljena priznanja najboljim studentima u prošloj školskoj godini. Dekan ETF-a Božidar Popović izrazio je zadovoljstvo što ova visokoškolska ustanova godinama promoviše oko 40 diplomiranih inženjera. “Nadamo se da će se u narednom periodu taj […]