Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Bašević: Sokolac doživljava značajan infrastrukturni napredak

28 Jun 2024
2 min.
Bašević: Sokolac doživljava značajan infrastrukturni napredak

U opštini Sokolac završena je rekonstrukcija i asfaltiranje dionice tranzitnog puta koja je urađena u okvriu projekta rekontrukcije magistralnog puta Zvornik-Sokolac.

Radovi su okončani zahvaljujući ranijim dogovorima sa Vladom Republike Srpske i JP “Putevi Republike Srpske”, rekao je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Strahinja Bašević.

On je naglasio da je završena i potpuna rekonstrukcija i izgradnja raskrsnice na ukrštanju puta (M-1)115, na dionici Sokolac – Podromanija i ulice Cara Lazara, čija je vrijednost radova bila 650,000 km.

“Na našu inicijativu, juče sam u Vladi Republike Srpske i JP “Putevi Republike Srpske” uspio da potvrdim ranije dogovorenu realizaciju značajnih projekata za Sokolac u predstojećem periodu koji su dio šireg plana unapređenja saobraćajne mreže u našoj lokalnoj zajednici, a među njima su asfaltiranje i rekonstrukcija dionice regionalnog puta Sokolac – Olovo ( prema naselju Laze ) , rekonstrukcija i asfaltiranje ulice Baltići prema Puhovcu, rekonstrukcija i asfaltiranje ulice Milanka Vitomira (naselje Jelen), čija je ukupna vrijednost radova preko 650,000 konvertabilnih maraka”, naveo je Bašević.

On je napomenuo da u dogovoru sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, Gradska uprava Istočno Sarajevo namjerava da započne izgradnju i rekonstrukciju glavne saobraćajnice kroz Sokolac (Ulice Cara Lazara sa pomoćnim ulicama).

Dodao je da je provođenje postupka javne nabavke pri kraju i da ubrzo očekuje početak radova pri čemu je ukupna vrijednost realizacije radova oko 1,300,000 km.

On je na svom Facebook profilu napisao da je u narednom periodu planirana i rekonstrukcija ostalih ulica u Sokocu.

“U smislu rješavanja jednog od prioritetnih problema putne infrastrukture, koji otežava svakodnevni život, ovi projekti uključuju rekonstrukciju i modernizaciju puteva i gradskih ulica, a samim tim poboljšavaju ukupan kvalitet života svih građana pa su od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu. Potrebno je raditi na realnim stvarima i rješavati konkretne probleme koji se tiču svih nas”, zaključio je Bašević.

Povezani članci

U junu u Istočnom Sarajevu rođene 43 bebe

U porodilištu Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu u junu su rođene 43 bebe, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove. Rođeno je 30 dječaka i 13 djevojčica. Tokom šest mjeseci ove godine rođeno je 239 beba, što je za 18 više nego u istom periodu prošle godine.

Ćosić: Osveštanje Hrama dokaz uzdizanja sarajevskih Srba

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je osveštanje Hrama Svetog Varnave Ispovjednika na Vranješu u Istočnom Novom Sarajevu pokazatelj da se sarajevski Srbi ponovo uzdižu. Ćosić je rekao da će u narednom periodu biti i osveštanje hrama u Palama, kao i temelja crkve u Istočnom Novom Sarajevu. “Crkva je vjerski objekat, ali kada […]