Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Istočnom Novom Sarajevu priznanje i 327.000 KM bespovratnih sredstava

11 Septembar 2024
2 min.
Istočnom Novom Sarajevu priznanje i 327.000 KM bespovratnih sredstava

Opštini Istočno Novo Sarajevo uručeno je priznanje za najbolje rangiranu opštinu u konkurenciji 20 lokalnih zajednica u okviru Projekta opštinskog upravljanja životnom sredinom /MEG dva/, a pripala su joj i bespovratna sredstva od 327.000 KM.

Ova bespovratna grant sredstva zajedno sa opštinskim budžetskim sredstvima od 473.000 KM biće uložena u proširenje kanalizacione mreže u naseljima Tilava i Ivanići, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić prisustvovao je konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati drugog ciklusa nezavisne evaluacije u okviru Projekta opštinskog upravljanja životnom sredinom /MEG dva/.

Katić je zahvalio timu MEG projekta na podršci koja je pružena Opštinskoj upravi tokom više od dvije godine trajanja ovog projekta, koji je zahtijevao mnogo truda, rada, energije i znanja, te istakao da je ključ uspjeha kvalitetan timski rad i odlična saradnja sa Komunalnim preduzećem “Vodovod i kanalizacija” Istočno Sarajevo.

Koordinator MEG projekata i načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Đokanović izrazio je zahvalnost svim saradnicima koji su bili anagažovani na realizaciji projekta.

Đokanović je istakao da su najbolji rezultati ostvareni u oblasti transparentnosti, poboljšanja efikasnosti rada Opštinske uprave i unapređenja učešća građana u radu lokalne samouprave.Katiću je juče priznanje uručio menadžer MEG projekta Goran Štefatić.

Osim Istočnog Novog Sarajeva, priznanja su dodijeljena lokalnim samoupravama koje su u proteklih 12 mjeseci ostvarile najveći napredak na realizaciji projektnih aktivnosti, a to su Gradiška, Ilijaš, Prnjavor, Srbac, Šamac, Široki Brijeg i Tešanj.

Ove lokalne samouprave ostvarile su pravo na bespovratna sredstva za realizaciju svojih infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine.

U proteklom periodu projekat MEG dva pružao je intenzivnu tehničku i stručnu podršku partnerskim lokalnim samoupravama na polju jačanja dobre uprave i zaštite životne sredine.

Nakon rezultata nezavisne evaluacije, utvrđena je rang-lista MEG dva partnerskih lokalnih samouprava na osnovu njihovog rada i napretka po projektnim indikatorima.

Konferencija je organizovana u okviru projekta MEG dva, koji zajednički finansiraju Vlada Švajcarske, Švedska i Češke, kao i EU, a sprovodi razvojni program UN u BiH.

SRNA

Povezani članci

U petak u Palama humanitarni koncert za Milana Madžgalja

Pravoslavno humanitarno udruženje “Sveti Sava” iz Pala organizuje u petak, 20. septembra, humanitarno veče za nastavak liječenja sugrađanina Milana Madžgalja, koji boluje od akutne limfocitne leukemije. Humanitarno veče biće održano u diskoteci “Enigma” sa početkom u 19.00 časova. U programu će učestvovati sestre Stanišić, muzičar Luka Novosel, Muzički ansambl Pale i glumac Milan Dimić, a […]

Budimir: Istočno Sarajevo je simbol neuništivosti

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir izjavio je da je grad Istočno Sarajevo simbol neuništivosti, izrazivši zadovoljstvo Poveljom ovog grada koja mu je dodijeljena. Budimir je rekao da Istočno Sarajevo za njega ima posebno značenje. “Gradeći institucije u ovom gradu, mi smo ulagali u ovaj grad, a rukovodstvo je to […]