Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Mediji: Bajden odustaje od kandidature, neće podržati Kamalu Haris

19 Juli 2024
1 min.
Mediji: Bajden odustaje od kandidature, neće podržati Kamalu Haris

Američki predsjednik Džozef Bajden planira da za nekoliko dana odustane od predsjedničke kandidature, ali neće podržati potpredsjednika Kamalu Haris kao svoju zamjenu, javila je televizija “Njuzmaks”.

Više izvora reklo je da je Bajden pristao da povuče svoju kandidaturu, što bi moglo da se dogodi već ovog vikenda, pri čemu je nedjelja najvjerovatniji dan.

Za njega je već pripremljen govor, a Bajden će nastaviti da obavlja dužnost predsjednika, dodaje se u izvještaju.

“Njuzmaks” navodi da Bajden neće podržati Harisovu kao svog nasljednika. Postoji nada da će podržati otvoren proces, što znači da će predsjednički kandidat biti izabran na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Čikagu.

Konvencija demokrata biće održana od 19. do 22. avgusta.

SRNA

Povezani članci

Snažan zemljotres pogodio Tursku

Jak zemljotres magnitude 4,9 stepena po Rihterovoj skali pogodio je centralnu Tursku, saopšteno je iz Evropsko-mediteranskog centra za seizmologiju /EMSC/. Turska agencija Anadolija javila je da se potres dogodio u oblasti Pazardžik, u provinciji Kahramanmaraš i da je bio magnitude pet stepeni. Potres se osjetio na Kipru, Jordanu, Libanu, Siriji i Iraku. Epicentar je bio […]

Ljeto 2024. najtoplije u istoriji

Ljeto 2024. godine oborilo je globalne toplotne rekorde drugu godinu zaredom, zbog čega će vjerovatno biti najtoplije od kada se bilježe podaci, saopštila je danas evropska Kopernikus služba za klimatske promjene (C3S). Kopernikus je počeo da bilježi vremenske prilike 1940, a te dosijee su koristili naučnici kako bi potvrdili da je ljeto na sjevernoj hemisferi […]