Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Najteži glamočki krompir u vlasništvu porodice Radumilo

26 Oktobar 2024
2 min.
Najteži glamočki krompir u vlasništvu porodice Radumilo

U Glamoču su održani 16. “Dani glamočkog krompira” sa oko 1.000 posjetilaca i više od 40 izlagača, koji su predstavili proizvode i rukotvorine, a najteži krompir, sa više od 1.600 grama, u vlasništvu je porodice Radumilo iz glamočke opštine.

Najteži krompir je od opštine Glamoč nagrađen sa 300 KM, a Slobodan Radumilo istakao je da je godina u Glamoču bila veoma rodna.

“Svake godine prodaja krompira nam upotpuni budžet. Mnogo nam znači što je naš krompir postao brend”, rekao je Radumilo za Srnu.

Među velikim brojem štandova na kojima je predstavljen krompir svoje mjesto našao je i med Nemanje Petković iz Glamoča, a rukotvorine poput rezbarenih ikona predstavio je Duško Jokić iz Glamoča.

Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša naglasio je da je “Krompirijada” najznačajnija manifestacija u ovoj lokalnoj zajednici, te da je Glamoč nadaleko poznat po krompiru koje je od ove godine zvanično postao i brend.

Opština Glamoč je ove godine svakom izlagaču aranžiranog štanda dala nagradu od 50 KM kao znak dobrodošlice.

Posjetiocima je priređen i kulturno-umjetnički program u Domu kulture.

U Glamoč su danas stigli i planinari iz Splita koji su uz svog vodiča Sinišu Šolaka obišli prirodne ljepote ove zapadnokrajiške opštine, što je spoj razvoja turizma i poljoprivrede.

SRNA

Povezani članci

Sahranjen policajac Ozren Maran, ubijen u terorističkom napadu

Na novom groblju u naselju Jablanica u Novom Gradu danas je sahranjen policajac Ozren Maran koji je ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi. Osim članova porodice i rodbine, sahrani su prisustvovali prijatelji i kolege ubijenog policajca, te brojni građani. Od Marana se u ime kolega oprostio načelnik Pete policijske uprave Policijske […]

Pretežno sunčano i toplije

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno sunčano vrijeme sa maksimalnom temperaturom od 20 do 25 stepeni Celzijusovih. Prije podne biće sunčano sa maglom uz rijeke i po kotlinama, koja će se ponegdje zadržati duže uz nešto svježije vrijeme u tim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Tokom dana preovladavaće […]