Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Osvećenje spomenika za 92 Ravnogoraca

20 Oktobar 2024
1 min.
Osvećenje spomenika za 92 Ravnogoraca

 Na planini Kopito u blizini sela Sijerci kod Sokoca danas će biti osveštan spomenik za 97 ravnogoraca poginulih u ovom kraju u oktobru 1943. godine, najavljeno je iz Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske.


Organizatori ne žele da bude zaboravljen događaj iz Drugog svjetskog rata kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa Azbukovačke brigade poginulo u sukobu sa partizanskim jedinicama u selu Sijerci u oktobru 1943. godine, dok su bili u pozadini četničkih jedinica pri opkoljavanju Sokoca i pokušaju oslobađanja od jedinica Nezavisne Države Hrvatske.

Iz Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske – Opštinski odbor Sokolac pozivaju članove, simpatizere i zainteresovane građane da prisustvuju osveštanju nedavno podignutog spomenika ravnogorcima sahranjenim na Kopitu i da im odaju počast.

Osveštanje spomenika zakazano je za 12.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Cijene karata biće prilagođene dostupnosti ski-staza

Direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da će pred novu zimsku sezonu ispraviti grešku koju su im skijaši najviše zamjerali, tako da će cijena ski-karata biti u potpunosti prilagođena dostupnosti ski-staza. “Svjesni smo da smo prošle sezone imali određenih propusta, ali smo ove godine u potpunosti posvećeni da ispravimo te greške i […]

Termag demantuje saopštenje OC “Jahorina”

S obzirom na to smo ranije objavili saopštenje Olimpijskog centra “Jahorina” na adresu našeg portala stiglo je saopštenje kompanije Termag d.o.o. sa zahtjevom da bude objavljeno u cjelosti. Tekst prenosimo u cjelosti: “Povodom saopštenja Olimpijskog centra Jahorina od 18.10.2024. godine, koje je su prenijeli i objavili pojedini mediji, a u kojem se navodi da bi […]