Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Poznati svi polufinalisti petrovdanskog turnira u Trnovu

09 Juli 2024
4 min.
Poznati svi polufinalisti petrovdanskog turnira u Trnovu

E-Sport, Kafe bar Era, RT i KMF Ajaks Nikšić polufinalisti su Petrovdanskog turnira u malom fudbalu “Trnovo 2024”.

Takmičarski dan otvorio je meč između ekipa E-Sport i Općine Trnovo.Već u prvim minutama, Općina Trnovo je povela golom Osmana Vražalice, ali je E-Sport vratio igru na početak golom Miloša Košarca. Anel Radmilović postiže pogodak za E-Sport i na pauzu se ide sa rezultatom 2:1. Do kraja utakmice gol za Općinu Trnovo postiže Zunić, a mrežu Nedima Smječanina zatresaju tri puta Kahvedžić i Košarac za konačnih 6:2.

Drugu četvrtfinalnu utakmicu otvorili su Opština Trnovo i Kafe bar Era. Kafe Era je povela golom Dragiše Kenjića. Mrežu Jasmina Balaša pogađa i Gavrić i na poluvrijeme idu sa 2:0. U drugom poluvremenu je uslijedilo mnogo šansi za Opštinu Trnovo, ali ih Perković i Gavrić kažnjavaju sa koš dva gola. Jedini pogodan za Opštinu Trnovo postigao je Nermin Jusić za konačnik 4:1 u korist Kafe bar Era.

Treći meč odigrale su ekipe “RT” i KMF Nevesinje. Iskusni Romović je primio gol Davora Markovića već u prvoj minuti. Nevesinje je igralo oslabljeno bez Pudara, a njihovu mrežu zatresaju Parica i Handžić uz jedan autogol. Na poluvrijeme idu sa 4:0. U drugom poluvremenu pogotke za “RT” postižu Paprica i Handžić, a za KMF Nevesinje Mustafić i utakmica se završava rezultatom 6:1 u korist ekipe “Rt”.

Posljednju četvrtfinalnu utakmicu odigrale su ekipe KMF Ajaks Nikšić i Kasindo. Pogotke za Nikšić postižu Kosović četiri puta, Nanezić i Ćalasan, a konačan rezultat je 6:0.

Odigrana je utakmica između Golijanina i Popovića i završena je rezultatom 1:0 u korist Golijanina.

Danas je na programu polufinale od 18.30 časova.

Nagradni fond turnira je 13.000,00 KM.

Za pobjednika turnira obezbijeđeno je 9.000,00 KM, za drugoplasiranog 3.000,00 KM, a za trećeplasiranog 1.000,00 KM.

Predviđene su nagrade za najboljeg igrača i golmana u iznosu od 150,00 KM.

Generalni pokrovitelj turnira je Opština Trnovo, a tehnički organizator KMF “Željeznica” iz Trnova, novi premijerligaš Bosne i Hercegovine u futsalu.

Povezani članci

Novak izbjegao pad na ATP listi zahvaljujući Sineru

Srpski teniser Novak Đoković zbog eliminacije u trećoj rundi US Open-a pao je za dvije pozicije na ATP listi, ali se do ponedjeljka više neće pomjerati sa četvrtog mjesta. Danil Medvedev je imao šansu da trijumfom u četvrtfinalu US Open-a prestigne Đokovića, ali od njega je bolji bio Janik Siner. Upravo je Italijan nastavio da […]

Reprezentacija Srbije večeras protiv Španije

Večeras počinje takmičenje u fudbalskoj Ligi nacija UEFA. Reprezentacija Srbije večeras će, u Beogradu, od 20.45 časova, dočekati evropskog prvaka, tim Španije. U grupi 4 u okviru A divizije Lige nacija su i selekcije Danske i Švajcarske, koje će večeras takođe igrati od 20.45 časova.