Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Predsjednik Srpske: Nema nikakvih organizovanih kampova; Izričito odbacujemo takve spekulacije (VIDEO)

26 Oktobar 2024
3 min.
Predsjednik Srpske: Nema nikakvih organizovanih kampova; Izričito odbacujemo takve spekulacije (VIDEO)

U Republici Srpskoj nema nikakve organizovane ili logističke podrške za organizovanje bilo kakvih aktivnosti ili kampova na našem području, niti ima podrške bilo kakvom pojedincu, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

– Zato odbacujemo svaku spekulativnu aktivnost. Niti ima, niti je bilo, niti smo organizovali bilo kakve kampove – poručio je predsjednik Srpske nakon održanog sastanka sa predstavnicima institucija Srpske i nadležnih službi u vezi sa lažnim navodima o kampovima za obuku na teritoriji Srpske.

Poručio je da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj dobro.

–  MUP Republike Srpske obavlja svoje dužnosti profesionalno i odgovorno u skladu sa Ustavom svoje nadležnosti – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da su se sastanku u Istočnom Sarajevu odazvali svi pozvani osim dvojice koji su bili van Srpske, ali su im pružili podršku.

– Ni agencije koje ovdje djeluju nisu potvrdile takve tvrdnje i zato s pravom kažemo da kontinuirano i mogući elementi ugrožavanja dolaze iz FBiH od ranije održanih kampova u Pogorelici, Gornjoj Maoči i okolini Mostara – napomenuo je Dodik.

Dodik je upozorio da je “sve ovo dio hibridnog rata protiv Srpske”.

– Tzv. propagandna aktivnost laži i dezinfomacija usmjerena je na rušenje Srpske i njenog rukovodstva. Srpski narod nikad nije bio sklon vršenjuu teorističkih akata – napomenuo je predsjednik Srpske.

Dodik je istakao da ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez uporno širi dezinformacije.

– To se radi da bi Srpska bila ocrnjena na globalnoj sceni – naglasio je Dodik.

Dodik je izrazio očekivanje da će nadležni instituti pokrenuti pitanje odgovornosti za širenje dezinfomacija.

– Ovo je satanizacija Srpske i hibridni rat se nastavlja kroz djelovanje američke Ambasade – zaključio je Dodik i dodao da Helez samo širi dezinformacije u kontinuitetu.

Dodik je rekao da ne postoji nijedan relevantan izvor obavještajnih struktura na prostoru Republike Srpske i BiH koji mogu da potvrde da postoje bilo kakvi kampovi na teritoriji Srpske, ali da potencijalne bezbjednosne prijetnje dolaze iz FBiH.

– Od ranije održanih kampova koji su locirani po Gornjoj Maoči, Dubnici, onih koji su posljednjih mjeseci organizovali u okolini Mostara, kao i zbog postojanja paradžemata i onih pojedinaca koji su bili na ratištu širom svijeta na strani radikalno motivisanih ratnika islama – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je istakao i da je poznata činjenica da je samo 23 od utvrđenih 100 paradžemata prihvatilo da potpiše protokole sa Islamskom zajednicom, što govori o tome da ti paradžemati i dalje funkcionišu.

– Samo 23 od 100 vjerujemo da su potpisali fiktivne, a ne stvarne sporazume o ukidanju svoji paramilitarnih sadržaja u organizaciji – rekao je Dodik.

Poručio je da je prisustvo Samitu BRIKS-a je bilo izuzetno uspješno i rezultiralo je sastankom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

– BRIKS nije usmjeren ni protiv koga. U ukupnom zbiru BRIKS pokazuje bolje rezultate od G7. BRIKS je asocijacija usmjerena na mir i kao takva je prava asocijacija za nas – poručio je predsjednik Srpske.

Poručio je da Srpska može mirno da spava.

– Naš vidljivi neprijatelj Majkl Marfi konstantno pokušava da ocrni Srpsku i da je dovede u poziciju da ima probleme, ali postoje mehanizmi kojima ćemo se odbraniti – zaključio je Dodik.

RTRS

Povezani članci

BRIKS je pravo mjesto za Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je BRIKS pravo mjesto za Srpsku i da će Srpska od parlamenta BiH tražiti saglasnost za apliciranje nekom od oblika BRIKS organizacije. Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da Republika Srpska prema Ustavu ima pravo da od parlamenta BiH traži da se […]

32 godine od nekažnjenog zločina nad srpskim civilima na Ilidži

Danas se navršavaju 32 godine od kada je takozvana Armija BiH granatirala teritoriju Republike Srpske iz pravca Igmana, Hrasnice i Butmira i na autobuskoj stanici u opštini Ilidža ubila 10 i ranila 33 srpska civila, od kojih su mnogi ostali trajni invalidi, a najmlađa žrtva ovog svirepog masakra bio je trinaestogodišnji dječak Slađan Grgić. Tog […]