Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Proglašena krizna situacija zbog požara

14 Juli 2024
1 min.
Proglašena krizna situacija zbog požara

Vlada Sjeverne Makedonije proglasila je kriznu situaciju zbog velikog broja požara.


Vlada je odlučila da zbog toplotnog talasa i situacije sa požarima krizna situacija traje 30 dana, prenosi Plus info.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije je zaduženo da angažuje policijske snage radi podrške u gašenju požara.

Ministarstvo zdravlja i zdravstveno osoblje opšte medicine i medicine rada obavezuju se da budu u pripravnosti za vrijeme trajanja krizne situacije, dok se Ministarstvo finansija obavezuje da obezbijediti dodatna namjenska sredstva ukoliko se ukaže potreba za tim.

Vlada je apelovala na građane da budu oprezni prilikom kretanja u šumama i šumskim pojasevima i područjima zahvaćenim požarima.

SRNA

Povezani članci

Preminuo Majkl Džekson, prvi komandant KFOR-a i potpisnik Kumanovskog sporazuma

Prvi komandant KFOR-a i potpisnik Kumanovskog sporazuma, Majkl Džekson, preminuo je u 80. godini, saopšteno je na zvaničnom nalogu britanskog atašea za odbranu u Prištini na mreži Iks. Džeksonov potpis našao se 1999. godine na Kumanovskom sporazumu, kojim je poslije 78 dana okončano bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ), a za njega je označio i početak […]

U Hrvatskoj rođeno najmanje djece od 1991. godine

U Hrvatskoj je prošle godine rođeno 32.170 djece, najmanje od 1991. godine, navodi se u izvještaju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o prirodnom kretanju stanovništva u 2023. godini. Više od tri decenije /1991/ Hrvatska se ubraja u nisko natalitetne zemlje, s tim da je lani rođeno najmanje djece u tom periodu. U 1997. godine rođeno […]