Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Sarajevo: Djevojčica preminula nakon intervencije u privatnoj klinici

15 Oktobar 2024
1 min.
Sarajevo: Djevojčica preminula nakon intervencije u privatnoj klinici

Djevojčica (16) preminula je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon što je dovezena u teškom stanju, usljed komplikacija nastalih tokom stomatološke intervencije u jednoj privatnoj klinici u Sarajevu.

Prema informacijama medija, djevojčica je sa roditeljima potražila pomoć zbog jake zubobolje. Nakon što joj je izvađen zub, stanje se naglo pogoršalo, a usljed upalnog procesa razvila se sepsa. U veoma teškom stanju, hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Nažalost, djevojčica je preminula.

Prema saznanjima medija, danas je završena obdukcija i pokrenute su istražne radnje.

Ovaj slučaj je u fokus stavio pitanje rada privatne klinike u kojoj je djevojčica bila primljena. Izvori navode da klinika uopšte nije licencirana za pružanje stomatoloških usluga, što otvara dileme o legalnosti i bezbjednosti njihovih praksi.

O tom slučaju obaviješteno je Tužilaštvo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do tragičnog ishoda.

RTRS

Povezani članci

Nović: Odluka Neškovića je za žaljenje; Dokaz da je sve dogovoreno sa određenim faktorima

Odluka delegata Želimira Neškovića i SDS-a da povuku Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH je za žaljenje, rekao je za RTRS delegat SNSD-a u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović. – Vršen je pritisak prije izbora da se povuče taj zakon, ali je tada dogovoreno da se to ne radi zbog glasača […]

Nešković povukao prijedlog izmjena Zakona o Ustavnom sudu

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimir Nešković povukao je prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Ustavnom sudu BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputio prije sedam mjeseci. Kao osnovne razloge za povlačenje ovog prijedloga zakona, zbog kojeg bošnjački delegati nisu prisustvovali sjednicama, Nešković je naveo da ne želi da utiče […]