Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Rogatica spremna za lokalne izbore, pravo glasa ima 8.901 birač

02 Oktobar 2024
1 min.
Rogatica spremna za lokalne izbore, pravo glasa ima 8.901 birač

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Rogatica Neda Obradović rekla je Srni da je sve spremno za lokalne izbore u nedjelju, 6. oktobra, kada će moći da glasa 8.901 birač.

Glasači će se izjašnjavati na ukupno 23 biračka mjesta, i to 20 redovnih, jedno za glasanje u odsustvu i putem dva mobilna tima.

Ona je dodala da će na 20 redovnih biračkih mjesta moći da se izjasni 8.687 birača, lično će moći da glasa 30 lica, putem pošte 90 birača, u odsustvu 91 birač, te za putem diplomatsko-konzularnih predstavništava /DKP/ tri birača.

Obradovićeva je naglasila da u OIK-u Rogatica sve aktivnosti izvršavaju na vrijeme i da danas od Centralne izborne komisije /CIK/ BiH preuzimaju osjetljivi birački materijal, odnosno glasačke listiće koji će biti obezbijeđeni u skladu sa zakonskim odredbama.

Prema njenim riječima, sve aktivnosti vezane za posmatrače su završene i akreditacije podijeljenje, izabrani i imenovani predsjednici i članovi biračkih odbora i njihovi zamjenici, te završene sve potrebne obuke.

SRNA

Povezani članci

Druženje starih i mladih Fočaka uz šah, gusle i prevenciju zdravlja

Medicinski fakultet u Foči organizovao je danas “Međugeneracijsko druženje” na Trgu kralja Petra, kako je istaknuto, s ciljem smanjivanja predrasuda i diskriminacije starih lica. Penzioneri su sa osnovcima, polaznicima šahovske sekcije, igrali društvene igre – šah, karte i domine, a mogli su i besplatno da provjere krvni pritisak, šećer u krvi i kognitivne sposobnosti. Druženje, […]

Dodik: Bošnjačkim političarima evropski put služi samo za otimanje nadležnosti Srpske i pokušaj stvaranja unitarne BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da evropski put BiH služi bošnjačkim političarima samo za obračun sa Republikom Srpskom, otimanje njenih nadležnosti i da pokušaju da ostvare ratni san i cilj o stvaranju unitarne BiH. “Evropski put BiH za bosanske muslimane jeste jednako ukidanje Republike Srpske, pa tako i mali Dino zamišlja […]