Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Rusija će obnoviti sve objekte u Danbasu

13 Oktobar 2024
1 min.
Rusija će obnoviti sve objekte u Danbasu

 Rusija će stvoriti uslove za realizaciju poljoprivrednog potencijala Donbasa i Novorusije i obnoviće sve oštećene objekte, rekao je predsjednik Vladimir Putin u video-obraćanju povodom Dana radnika u poljoprivredi i prerađivačkoj industriji.


“Posebne riječi zahvalnosti idu poljoprivrednicima Zaporoške i Hersonske oblasti i Donbasa, kao i pograničnih regija Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti”, rekao je Putin.

On je naglasio da ovi radnici ulažu mnogo napora i daju sve od sebe uprkos izazovnoj situaciji, prenosi TASS.

“Ovakva posvećenost i hrabrost zaslužuju najdublje poštovanje. Nastavićemo da vam pružamo pomoć kao prioritet. Korak po korak, obnavljaćemo i ponovo graditi sve što je uništeno ili oštećeno. Stvorićemo uslove za realizaciju ogromnog poljoprivrednog potencijala naših istorijskih teritorija koje su se ponovo ujedinile sa Rusijom”, dodao je Putin.

SRNA

Povezani članci

Pjongjang uništio dijelove puta koji spajaju dvije Koreje; Seul odgovorio hicima upozorenja

Vlasti Sjeverne Koreje uništile su dijelove puta koji spajaju tu zemlju sa Јužnom Korejom, javila je južnokorejska novinska agencija Јonhap, pozivajući se na izvore iz Združenih šefova generalštabova Јužne Koreje. U izvještaju se navodi da je uništavanje dijelova puta uticalo na linije saobraćaja na zapadu i istoku Korejskog poluostrva, prenio je TASS. – Sjeverna Koreja […]

NASA lansirala svemirsku letjelicu na Јupiterov satelit Evropa (VIDEO)

Američka Nacionalna agencija za svemirska istraživanja (NASA) lansirala je svemirsku letjelicu na satelit Evropa, zaleđeni Јupiterov mjesec, gdje bi, kako se vjeruje, mogao da postoji vanzemaljski oblik života u ogromnom okeanu ispod ledene površine. Letjelica “Europa Clipper” će putovati pet i po godina do Јupitera, gdje će ući u orbitu oko ovog ogromne gasne planete […]