Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Srpska bogatija za 31 bebu

21 Septembar 2024
1 min.
Srpska bogatija za 31 bebu

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođena je 31 beba, 17 dječaka i 14 djevojčica.


Najviše beba, 17, rođeno je u Banjaluci, potom u Bijeljini pet, u Trebinju i Gradišci po tri, te u Prijedoru, Doboju i Nevesinju po jedna, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim zajednicama.

U Banjaluci je rođeno sedam djevojčica i 10 dječaka, u Bijeljini dvije djevojčice i tri dječaka, u Trebinju dvije djevojčice i dječak, u Gradišci tri djevojčice, te u Prijedoru, Doboju i Nevesinju po jedan dječak.

U porodilištima u Istočnom Sarajevu i Foči u protekla 24 časa nije bilo porođaja, dok za bolnicu u Zvorniku podaci jutros nisu bili dostupni.

SRNA

Povezani članci

Dodik: OBA planirala likvidaciju Vučića i mene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u podkastu Srne da je imao podatke da je Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH planirala njegovu i likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da se u Sarajevu tako postupa s onima koji ne dijele političke stavove Bošnjaka. “Tu su službu instrumentalizovali dotle da onaj Osmica /Osman Mehmedagić/ napravi operativni […]

Sve više gojaznih u Srpskoj, posebno djece

Gojaznost je postala veliki problem u Republici Srpskoj, broj gojaznih se povećava, posebno djece, istaknuto je u Banjaluci na međunarodnom simpozijumu „Dijabetes, gojaznost i kardiometaboličke bolesti – novine u klasifikaciji, prevenciji i terapiji“. ”Gojaznost još ne smatramo bolešću i ne reagujemio na vrijeme ni u smislu prevencije, a ni kasnije liječenja” , rekao je akademik […]