Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Sutra isplata socijalnih davanja i mjesečnih naknada za borce

14 Oktobar 2024
1 min.
Sutra isplata socijalnih davanja i mjesečnih naknada za borce

Ministarstvo finansija Republike Srpske isplatiće sutra ukupno 46 miliona KM za socijalna davanja korisnicima u Republici Srpskoj, kao i mjesečne naknade za korisnike prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ovom isplatom biće obuhvaćene i višečlane porodice koje su pravo naknade stekle na osnovu Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece.

Ministarstvo finansija će sutra doznačiti i sredstva koja se izmiruju opštinama i gradovima za isplatu septembarske naknade korisnicima tuđe njege i pomoći u Republici Srpskoj.

RTRS

Povezani članci

Srpska bogatija za 35 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 35 beba, 16 djevojčica i 19 dječaka. Najviše, 16 beba rođeno je u Banjaluci, po pet u Gradišci i Doboju, po dvije u Zvorniku, Prijedoru, Bijeljini i Nevesinju, a jedna u Foči. U Banjaluci je rođeno pet djevojčica i 11 dječaka, u Gradišci pet djevojčica, u […]

U Srpskoj novo poskupljenje goriva

Gorivo na benzinskim pumpama u Srpskoj u ovoj sedmici poskupjeće pet feninga po litri, kazao je za predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Đorđe Savić. Naveo je da je trenutno za litar dizela potrebno izdvojiti od 2,37 do 2,41 marku, a benzin od 2,37 do 2,39 maraka. – Prema […]