Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U Srpskoj novo poskupljenje goriva

14 Oktobar 2024
1 min.
U Srpskoj novo poskupljenje goriva

Gorivo na benzinskim pumpama u Srpskoj u ovoj sedmici poskupjeće pet feninga po litri, kazao je za predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Đorđe Savić.

Naveo je da je trenutno za litar dizela potrebno izdvojiti od 2,37 do 2,41 marku, a benzin od 2,37 do 2,39 maraka.

– Prema trenutnim ulaznim parametrima, primjetan je rast rafinerijskih cijena tako da će u toku sedmice doći do korekcije cijena goriva i na benznism pumpama – rekao je Savić.

Naveo je da je sukobi na Bliskom istoku glavni razlog rasta rafinerijskih cijena što se u konačnici preliva i na korekcije cijena na benzinskim pumpama.

Savić je podsjetio da su od maja pa sve do polovine septembra cijene goriva “padale” na benzinskim pumpanma, te da je u posljednjih 20-ak dana primjetan tempo poskupljenja.

Povezani članci

Sutra isplata socijalnih davanja i mjesečnih naknada za borce

Ministarstvo finansija Republike Srpske isplatiće sutra ukupno 46 miliona KM za socijalna davanja korisnicima u Republici Srpskoj, kao i mjesečne naknade za korisnike prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, saopšteno je iz ovog ministarstva. Ovom isplatom biće obuhvaćene i višečlane porodice koje su pravo naknade stekle na osnovu Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više […]

Dodik: Proces pred Sudom politički – očigledna nervoza nakon pobjede na lokalnim izborima

Sudski proces koji se vodi pred Sudom BiH je politički proces koji sadrži namjeru da se degradira ukupna uloga Republike Srpske i samog predsjednika, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Naveo je da je očigledno došlo do nervoze nakon lokalnih izbora. Dodik je izjavio je kako se očekivalo da će njegov uticaj pasti organizovanim […]