Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama regionalna konferencija međunarodnog privatnog prava

20 Septembar 2024
1 min.
U Palama regionalna konferencija međunarodnog privatnog prava

Regionalna konferencija međunarodnog privatnog prava o temi “Primjena opštih pravnih principa u savremenom privatnom međunarodnom pravu” biće održana danas na Pravnom fakultetu u Palama.

Na konferenciji će biti 36 učesnika iz Holandije, Velike Britanije, NJemačke, Danske, Farskih ostrva, Turske, Albanije, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i BiH, najavljeno je iz Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Jedan od učesnika konferencije, koja se organizuje 19. put, biće i generalni sekretar Haške konferencije za međunarodno privatno pravo Kristof Bernaskoni, što će biti njegovo prvo učešće na ovom regionalnom događaju.

Konferenciju, koja će početi u 9.15 časova, organizuju Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Njemačka agencija za međunarodnu saradnju. 

SRNA

Povezani članci

Uhapšen muškarac kod kog je pronađen kokain

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su muškarca čiji su inicijali N.N. iz Istočnog Novog Sarajeva nakon što su u pretresu automobila koji koristi pronađena 43 paketića sa kokainom i digitalna vaga. Njemu se na teret stavlja krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojne droge, a uhapšen je u noći sa 19. na 20 septembar, […]

U Istočnom Sarajevu predstavljena aplikacija “E-dijaspora”

Gradska uprava Istočno Sarajevo predstavila je danas veb i mobilnu aplikaciju “E-dijaspora”, namijenjenu za izradu baze podataka pravnih subjekata i lica koja žive i rade u inostranstvu, a porijeklom su iz Sarajeva, kao i međusobnom povezivanju korisnika. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je novinarima nakon promocije da je riječ o jednom originalnom i inovativnom […]