Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Vujičić podnio krivičnu prijavu protiv načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića

19 Septembar 2024
2 min.
Vujičić podnio krivičnu prijavu protiv načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić podnio je krivičnu prijavu protiv načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića kojom ga tereti za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je svojim djelovanjem oštetio budžet za 700.000 KM.

“Želim da upoznam javnost sa aferom i kriminalnim aktivnostima načelnika Božovića i skupštinske većine u Skupštini opštine Istočna Ilidža. Riječ je o preprodaji zemlje kojom je direktno oštećen budžet opštine Istočna Ilidža za oko 700.000 KM”, rekao je Vujičić novinarima u Istočnom Sarajevu.

Vujičić je podsjetio da je 26. februara Skupština opštine Istočna Ilidža ovlastila načelnika Božovića da proda zemlju investitoru Ivanu Ćaleti, bivšem vlasniku OBN TV, na lokaciji Aerodromska ulica, u mjestu Radulovac, i to oko 13.000 metara kvadratnih za 550.000 KM.

“Ćaleta je dva dana kasnije tu istu zemlju prodao firmi Župa grup koja je u vlasništvu odbornika SDS-a Aleksandra Golijanina za nekih 700.000 KM. Mjesec dana nakon toga izvršena je transakcija da je firma Golijanina preprodala tu istu zemlju Mesudu Hrbatu, vlasniku firme Peni plus za 1.200.000 KM”, pojasnio je Vujičić.

“U ovom poslu je učestvovala je još jedna meni nepoznata firma iz Banjaluke”, napomenuo je Vujičić.

Prema njegovim riječima, za mjesec dana cijena zemlje je porasla sa 550.000 KM na 1.200.000 KM, umjesto, da je opština ta sredstva prodajom zemlje inkasirala u budžet.

“Načelnik je omogućio povezanim licima ekstra profit od 700.000 KM. Ovo je vrh ledenog brijega”, rekao je Vujičić.

On je istakao da se od tih sredstava moglo napraviti obdanište od 400 metara kvadratnih, šest kilometara kanalizacione mreže ili dati 3000 stipendija u iznosu od po 200 KM.

Vujičić je dodao da mu je obaveza da saznanja podijeli sa nadležnim tužilaštvom, izrazivši uvjerenje da će cijeli slučaj dobiti sudski epilog.

Krivičnu prijavu podnio je Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

SRNA

Povezani članci

U Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi

U Sokocu je danas prikupljeno 60 jedinica krvi u akciji doborovoljnog davanja ove dragocjene tečnosti, na koju se odazvalo oko 80 davalaca, rekla je Srni šef Službe transfuzije “Kasindo” Jelena Stojanović Lukić. Ona je naglasila da će krv biti upotrijebljena za liječenje pacijenata koji leže u Bolnici “Srbija” i da su ovakve akcije potrebne, jer […]

Očekuje se zapošljavanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa

U okviru projekta “Korak do posla” u Istočnom Sarajevu očekuje se zapošljavanje najmanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa koji će tom prilikom biti i finansijski podržani sa po 6.000 KM, izjavila je menadžer ovog projekta Ivana Dimić. Dimićeva je rekla da je cilj projekta smanjenje stope nezaposlenosti na području Istočnog Sarajeva, dok su ciljna […]