Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Bjelica: Nastavljamo uspješan investicioni cikluc

19 Septembar 2024
2 min.
Bjelica: Nastavljamo uspješan investicioni cikluc

Kandidat SNSD-a za načelnika Trnova Miroslav Bjelica, jedini kandidat za ovu funkciju, rekao je da će nastaviti uspješnu politiku investiranja u ovu opštinu u koju je u protekle četiri godine uloženo oko 35 miliona KM, te da je oko svoje platforme uspio da okupi i političke oponente.


“Planiramo raditi na oživljavanju privrede i poljoprivrede. Privredni ambijent nam je loš. Kroz podsticajne projekte smatram da ćemo da oživimo privredu i poljoprivredu”, rekao je Bjelica Srni.

Bjelica je naglasio da je na početku kampanje dogovorio sa političkim oponentima fer i poštenu kampanju.

On je napomenuo da je u protekle četiri godine uložena impozantna cifra u Trnovo od oko 35 miliona KM, ocijenivši da je riječ o najvećem investicionom periodu od postojanja ove lokalne zajednice.

“Od tih 35 miliona, Vlada Republike Srpske uložila je oko 30 miliona, opština Trnovo četiri miliona, a grad Istočno Sarajevo oko milion”, naglasio je Bjelica.

Ove brojke smatra opravdanjem da mu građani ukažu povjerenje 6. oktobra, naglasivši da je kao jedini kandidat za načelnika okupio sve političke oponente oko politike SNSD-a.

“To je pravi put kojim sve lokalne zajednice treba da se kreću jer je jedina snaga u jedinstvu, pogotovo nas malih lokalnih zajednica”, naglasio je Bjelica.

Istakao je da i u naredne četiri godine namjerava da nastavi provođenje dobre pronatalitetne politike, zatim da gradi put od Kijeva do Obućina Bare na Jahorini, odnosno, da radi na povezivanju dva dijela ove lokalne zajednice.

On je naveo da je od Vlade dobio obećanje da će se ta putna komunikacija od oko 20 kilometara raditi.

“Na Jahorini, takođe, moramo da napravimo i administrativne prostorije opštine Trnovo te najvjerovatnije sjedište, možda i balkanskog cikloturizma”, rekao je Bjelica.

Planirana je i izgradnja ski-lifta na Jahorini i taj projekat bi, prema njegovim riječima, trebalo da bude gotov do kraja godine.

Takođe, s ciljem oživljavanja turističke ponude radiće se i na uređenju izletišta na Treskavici.

Bjelica je istakao i da se mora nastaviti raditi na vodovodnom sistemu, odnosno, promjeni azbestnih cijevi, a u narednoj godini najvjerovatnije će se raditi na novom filterskom postrojenju jer je usljed pomjeranja tla i obilnih padavina na izvorištu došlo do zamućenja vode.

On je podsjetio i na to da benzinska pumpa u Trnovu određen period nije u funkciji te da će raditi na tome da u skorije vrijeme ponovo proradi.

SRNA

Povezani članci

U Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi

U Sokocu je danas prikupljeno 60 jedinica krvi u akciji doborovoljnog davanja ove dragocjene tečnosti, na koju se odazvalo oko 80 davalaca, rekla je Srni šef Službe transfuzije “Kasindo” Jelena Stojanović Lukić. Ona je naglasila da će krv biti upotrijebljena za liječenje pacijenata koji leže u Bolnici “Srbija” i da su ovakve akcije potrebne, jer […]

Očekuje se zapošljavanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa

U okviru projekta “Korak do posla” u Istočnom Sarajevu očekuje se zapošljavanje najmanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa koji će tom prilikom biti i finansijski podržani sa po 6.000 KM, izjavila je menadžer ovog projekta Ivana Dimić. Dimićeva je rekla da je cilj projekta smanjenje stope nezaposlenosti na području Istočnog Sarajeva, dok su ciljna […]