Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik u Kalinoviku: Planirala realizacija mnogih projekata

18 Septembar 2024
3 min.
Dodik u Kalinoviku: Planirala realizacija mnogih projekata

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras na tribini u Kalinoviku da je došao da podrži kandidata SNSD-a za načelnika Radomira Sladoju, jer je zajedno sa njim planirana realizacija mnogih projekata.


Dodik je istakao da je optimizam u Kalinoviku uvijek vidljiv i da će podrška ovoj lokalnoj zajednici biti neupitna.

Lider SNSD-a je rekao da je Sladoje pouzdan čovjek, vrijedan i da opština na čijem je čelu više godina zajednom sa Vladom Republike Srpske može ići naprijed.

“Hoćemo da nastavimo projekte i nastavićemo samo ono što Sladoje kaže, odnosno što vi kažete preko njega”, poručio je Dodik.

On je naglasio da je Kalinovik izuzetno važan za Republiku Srpsku, posebno zbog hidroelektrane.

“Kada otvorimo branu, ovdje će biti nova dimenzija života. Prićićemo svakome od vas, da pomognemo koliko god možemo”, rekao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će SNSD pobijediti u 70 odsto opština i gradova.

Govoreći o opozicionim partijama, Dodik je naveo da im umjesto slogana “Volja naroda” bolje pristaje “Nevolja naroda”, te da današnji SDS nije SDS Radovana Karadžića.

“Mnogi ne žele Srbe na ovim prostorima, ali mi se ne damo”, rekao je Dodik i dodao da je jedini put kojim se ide put uspjeha Srpske.

Dodik je istakao da Republika Srpska nema nikakve koristi od BiH i da nema namjeru da se stopi sa BiH.

“Moramo nastaviti da se borimo da sačuvamo naš identitet. Država se mora graditi, mi to radimo i intenzivno radimo na mnogim pitanjima sa drugim zemljama”, rekao je Dodik i dodao da će se u skorije vrijeme ponovo sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da će se složno raditi na ulaganjima i da je neupitna podrška institucija Srpske Kalinoviku.

“Načelnik Sladoje je sve radio onako kako smo se dogovarali. Radićemo i dalje zajedno na dobrobit vas koji ovdje živite”, rekao je Višković okupljenim u prepunoj sali Doma kulture.

Višković je zamolio okupljeni narod da ne dozvoli da iko, 32 godine nakon rata, rasturi Republiku Srpsku.

On je podsjetio da SNSD ima načelnike u 44 opštine, a kada se računaju zajednički načelnici sa koalcionim partnerima onda u 47 opština.

Kandidat SNSD-a na načelnika Kalinovika Radomir Sladoje rekao je da očekuje pobjedu na predstojećim izborima, kao i u prethodna tri izborna ciklusa.

“Mislim da sam dobro radio, da sam dobro raspolagao budžetom i tako ću i nastaviti”, rekao je Sladoje.

On je dodao da je podrška Vlade Republike Srpske sve prethodne godine bila neupitna, te da ne sumnja da će tako biti i u narednom periodu.

Nosilac odborničke liste SNSD-a za Skupštinu opštine Kalinovik Željko Elez zahvalio je sugrađanima i izrazio uvjerenje da će ova partija pobijediti na predstojećim izborima.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Lalović rekao je da se kampanja SNSD-a sastoji u predstavljanju projekata koji su urađeni u proteklom periodu i da djela najbolje govore.

On je rekao da je program opozicije mržnja prema predsjedniku Republike Srpke, ali da narod zna prepoznati prave stvari.

“Mi smo okrenuti krucijalnim interesima našeg naroda. Ne damo svoje, ostajemo složni”, rekao je Lalović i pozvao stanovnike Kalinovika da 6. oktobra daju podršku Sladoju.

SRNA

Povezani članci

Foča: Ulaz u grad i dječiji parkić dobijaju novi izgled

Dječiji parkić u Donjem Polju, najveće fočansko igralište te vrste za djecu nižeg uzrasta, dobija novi izgled, a osim ovih radova u Foči je u toku i uređenje Južnog mosta slobode i šetališta lijevom obalom Drine. U građevinske radove i nabavku rekvizita za dječiji parkić opština je iz budžeta izdvojila 130.000 KM. Načelnik opštine Milan […]

Dodik: Ustavni sud BiH želi da uruši status Srpske; Od 2011. godine pripremaju okvir vezan za imovinu (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Ustavni sud BiH želi da uruši status Republike Srpske. Istakao je da od 2011. godine pripremaju okvir vezan za imovinu. – Oni koji posljednjih 30 godina guraju izopačenu priču o BiH. To treba da bude institucija koja vrvi od autoriteta, a ne da skrnave i zagorčavaju život […]