Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Berjan: Remont preduzeća završen, sezona grijanja počinje 15. oktobra

21 Septembar 2024
2 min.
Berjan: Remont preduzeća završen, sezona grijanja počinje 15. oktobra

Preduzeće “Toplane – INS” iz Istočnog Novog Sarajeva uradilo je u rekordnom roku remont postrojenja i spremno je za početak nove sezone grijanja, koja zvanično počinje 15. oktobra, izjavio je direktor ovog kolektiva Dejan Berjan.


Berjan je Srni rekao da prema zakonskim regulativama propisano da postrojenje treba da bude spremno od 20. septembra tekuće do 15. maja naredne godine, što je ranije zbog zasterjelosti opreme bilo teško izvesti.

“Međutim, rekonstrukcijom kotlovnice i prelaskom energenta na prirodni gas postrojenje je spremno za početak nove sezone grijanja. Redovan godišnji remont je urađen u veoma kratom roku zbog nove opreme. Tokom remonta smo isprobali i pripremili postrojenje na alternativni energent – lož ulje”, naglasio je Berjan.

Berjan je rekao da je završena tenderska procedura okvirnim sporazumom da u naredne tri godine postoji mogućnost nabavke alternativnog energenta – lož ulja, u slučaju nestanka prirodnog gasa.

Prema njegovim riječima, cijene usluga toplotne energije za fizička i pravna lica će ostati na prošlogodišnjem nivou.

“Cijena grijanja se sastoji od fiksnog dijela koji se plaća 12 mjeseci i za fizička lica iznosi 0,59 KM, a za pravna 1,29 KM po metru kvadratnom. Drugi dio se plaća sedam mjeseci i iznosi 1,88 KM za fizička, odnosno 4,13 KM za pravna lica”, pojasnio je Berjan.

Berjan je rekao da će uskoro na sistem grijanja biti povezane zgrade novog Rektorata i Pozorišta, kao i da je još oko 100 novih stanova dobilo mogućnost da se priključi na sistem preduzeća “Toplane – INS”.

SRNA

Povezani članci

Republička inspekcija nikada nije kontrolisala radove na rekonstrukciji trga u Istočnoj Ilidži

Republička uprava za inspekcijske poslove saopštila je, povodom izjave načelnika opštine Istočna Ilidža /Marinka Božovića/ da mu je rješenjem ove inspekcije naloženo rušenje radova na rekonstrukciji Trga kralja Aleksandra i vraćanje parcele u prvobitno stanje, da republička urbanističko-građevinska inspekcija nikada nije vršila kontrolu predmetnih radova. U skladu sa zakonom propisanim nadležnostima kontrola ovih radova nije […]

DEMOS jedinstveno podržao Ćosića

Predstavnici svih šest opštinskih odbora DEMOS-a sa područja Istočnog Sarajeva podržali su danas kandidaturu LJubiše Ćosića /SNSD/ za gradonačelnika. Sporazum o podršci potpisali su Ćosić i potpredsjednik DEMOS-a Aco Stanišić. Ćosić je nakon potpisivanja sporazuma zahvalio kolegama iz DEMOS-a za podršku kojom je pokazano da su u proteklom periodu tokom zajedničkog učešća u vlasti na […]