Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić: Razvojni potencijal Trnova u turizmu

12 Juli 2024
1 min.
Ćosić: Razvojni potencijal Trnova u turizmu

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić dobitnik je Povelje opštine Trnovo, dodijeljene povodom Dana i krsne slave opštine – Petrovdana.

Ćosić je zahvalio predstavnicima opštine Trnovo na dodijeljenom priznanju, te izrazio žaljenje što zbog službenog puta nije bio u mogućnosti da prisustvuje slavskim svečanostima.

„Povelja je za mene velika čast, ali i obaveza da kao gradonačelnik još snažnije radim na razvoju ove opštine, stvaranju boljih uslova za njeno funkcionisanje i podizanju kvaliteta života njenih stanovnika“, kazao je Ćosić.

On je objasnio da, iako Trnovo spada u red nerazvijenih opština, za Istočno Sarajevo je značajna lokalna zajednica, koja ima razvojni potencijal, prije svega, u oblastima turizma i drvoprerade.

„Taj razvojni potencijal, svake od naših šest gradskih opština pojedinačno, istovremeno je razvojni potencijal grada u cjelini i to je ono što nam daje prednost u odnosu na neke druge lokalne zajednice u našoj okolini“, rekao je Ćosić, dodajući da je siguran da će u narednom periodu to biti iskorišćeno.

Gradonačelnik je ovom prilikom čestitao Dan i krsnu slavu opštine Trnovo – Petrovdan, načelniku Dragomiru Gagoviću, predsjedniku Skupštine Siniši Golijaninu, odbornicima, zaposlenima u opštini i svim stanovnicima Trnova.

Povezani članci

U nedelju osveštanje spomen-obilježja za 97 Ravnogoraca

Na planini Kopito u opštini Sokolac u nedjelju, 20. oktobra, biće osveštano spomen-obilježje za 97 Ravnogoraca poginulih u oktobru 1943. godine, najavili su iz Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske. Organizatori su istakli da ne žele da se zaboravi događaj kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa, Azbukovačke brigade poginulo u sukobu sa partizanskim jedinica u selu […]

Ćosić: Demografska statistika pokazuje pozitivan migracioni saldo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo podacima iz nedavno objavljenog biltena “Demografska statistika” Zavoda za statistiku Republike Srpske, jer potvrđuju da se ovaj grad razvija u modernu lokalnu zajednicu u kojoj ljudi žele da rade i žive. Gradonačelnik je na svom zvaničnom profilu na društvenoj mreži “Fejsbuk” ukazao da je, prema podacima Zavoda […]