Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Crvena zvezda gostuje kod Fenerbahčea: Sa Teodosićem na Bosfor

15 Oktobar 2024
3 min.
Crvena zvezda gostuje kod Fenerbahčea: Sa Teodosićem na Bosfor

Gostovanje kod Fenerbahčea samo je jedna u nizu teških utakmica koje očekuju košarkaše Crvene zvezde u paklenom rasporedu koji je pred njima.

Nakon gostovanja kod turskog tima u petak će biti domaćin Barseloni, zatim će vezati četiri gostovanja. Prvo će 21. oktobra na noge Budućnosti, potom Real Madridu (24. oktobar), zatim Zadru (26. oktobar) i Žalgirisu (30. oktobar) dok će prvog dana novembra ugostiti Panatinaikos. Beogradski tim vezao je dvije pobjede na startu Evrolige, što predstavlja njegov najbolji start ikada u elitnom takmičenju i večeras od 19.45 časova u Istanbulu pokušaće da dođe do trećeg trijumfa. Zvezda je vezala tri pobjede protiv Fenera, a posljednju je upisala baš u “Ulker sport areni”, gdje će se i večeras sastati.

– Fenerbahče ima pun roster i mnogo dobrih igrača sa iskustvom iz Evrolige. Znamo šta treba da radimo. Moramo biti koncentrisani na naš plan. Imaju publiku koja je glasna i moramo da se držimo plana i budemo fokusirani da radimo ono što treba – rekao je trener Zvezde Janis Sferopilos.

Potom je upitan i za povredu Nemanje Nedovića koji je propustio meč ABA lige protiv Igokee prošle subote.

– Nedović će pokušati da trenira. Ne znamo kako će se osjećati. Odlučićemo prije utakmice da li je spreman 100 odsto ili ne. On je malo povrijeđen, ali ne želimo da rizikujemo. Vidjećemo kako je u posljednjem trenutku – naveo je Grk.

Poslije dvije utakmice suspenzije u tim se vraća Miloš Teodosić.

– Miloš je uvijek važan za tim jer ima kvalitet i može da donese ekstra stvari timu. Biće u rotaciji i želimo da pomogne ostalima svojim iskustvom i da bude još bolji – poručio je Sferopulos.

Prokomentarisao je činjenicu da je Zvezda prošle sezone upisala obje pobjede protiv tima Šarunasa Jasikevičijusa.

– Prošla sezona je prošla sezona. Ovo je nova sezona, drugačije okolnosti. Sve utakmice su drugačije. Ne vjerujem u tradiciju i prošlost, samo u sadašnjost i moramo da ostanemo fokusirani. Može se sve desiti. Želimo da budemo uspješni i moramo da se držimo našeg plana u najvećem procentu – dodao je grčki trener.

Gudurić ne igra

Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić propustiće duel trećeg kola Evrolige protiv Crvene zvezde zbog povrede, objavio je tuski klub. Fener je Gudurića stavio na listu povrijeđenih igrača pred duplo kolo Evrolige uz napomenu da je srpski reprezentativac tokom vikenda u turskom šampionatu zadobio povredu mišića. Pored toga što neće igrati protiv Zvezde, Gudurić je neizvjestan i za duel protiv Albe u četvrtak. Fener je na startu sezone ostao bez Skotija Vilbekina koji je pokidao ligamente.

Povezani članci

Sutra u Palama memorijalni turnir u fudbalu “Mihailo Drobnjak”

U Sportsko-poslovnom centru “Peki” u Palama sutra će biti održan memorijalni turnir u malom fudbalu “Mihailo Drobnjak” koji će okupiti ekipe studenata iz svih organizacionih jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Organizatori turnira su Unija studenata Republike Srpske, Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Savez studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. “Turnir se održava u […]

Sramno skandiranje nakon meča BiH-Mađarska: Zenicom se orilo “Ubij Srbina” (VIDEO)

Mađarska je u četvrtom kolu grupe 3 u A Ligi nacija pobijedila BiH rezultatom 2:0, a nakon meča u Zenici su zabilježene užasne scene. Navijači obje reprezentacije su zajedno zapjevale “Ubij Srbina”, a potom podržale oba tima zajedno skandirajući imena dvije države. Portal “Sport bez cenzure” je objavio i snimak sa stadiona: