Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Sutra u Palama memorijalni turnir u fudbalu “Mihailo Drobnjak”

15 Oktobar 2024
2 min.
Sutra u Palama memorijalni turnir u fudbalu “Mihailo Drobnjak”

U Sportsko-poslovnom centru “Peki” u Palama sutra će biti održan memorijalni turnir u malom fudbalu “Mihailo Drobnjak” koji će okupiti ekipe studenata iz svih organizacionih jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Organizatori turnira su Unija studenata Republike Srpske, Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Savez studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

“Turnir se održava u znak sjećanja na našeg prerano preminulog prijatelja, kolegu i sugrađanina Drobnjaka. Održavanjem turnira, kojim njegujemo uspomenu na svog prijatelja i kolegu, ovdašnji studenti potvrđuju ne samo da nisu zaboravili njegovo ime, već da im sjećanje na njega i brojne aktivnosti u kojima je učestvovao predstavljaju dodatni podstrek i motivaciju za dalji rad”, navodi se u saopštenju organizatora.

Završnica turnira odnosno prvo polufinale počeće u 17.30 časova, drugo polufinale u 18.15 časova.

Izjave za medije planirane su u 19.15 časova, nakon laga slijedi finale turnira.

Mihailo Drobnjak preminuo je 8. septembra 2023. Obavljao je funkciju predsjednika Saveza studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

Bio je dugogodišnji član Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, član Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te izrazito aktivna ličnost u brojnim dešavanjima i aktivnostima Studentskog parlamenta i Unije studenata.

Od prvih studentskih dana bio je učesnik i organizator brojnih sportskih takmičenja na Univerzitetskim sportskim igrama, u svojoj lokalnoj zajednici i drugim mjestima, a posebno se isticala njegova humanost ali i brojne organizacione sposobnosti.

Iz Unije studenata Republike Srpske navode da će Mihailo Drobnjak ostati upamćen najprije kao dobar čovjek, požrtvovan i iskren prijatelj, čiste duše i velikog srca. 

SRNA

Povezani članci

Sramno skandiranje nakon meča BiH-Mađarska: Zenicom se orilo “Ubij Srbina” (VIDEO)

Mađarska je u četvrtom kolu grupe 3 u A Ligi nacija pobijedila BiH rezultatom 2:0, a nakon meča u Zenici su zabilježene užasne scene. Navijači obje reprezentacije su zajedno zapjevale “Ubij Srbina”, a potom podržale oba tima zajedno skandirajući imena dvije države. Portal “Sport bez cenzure” je objavio i snimak sa stadiona:

Crvena zvezda gostuje kod Fenerbahčea: Sa Teodosićem na Bosfor

Gostovanje kod Fenerbahčea samo je jedna u nizu teških utakmica koje očekuju košarkaše Crvene zvezde u paklenom rasporedu koji je pred njima. Nakon gostovanja kod turskog tima u petak će biti domaćin Barseloni, zatim će vezati četiri gostovanja. Prvo će 21. oktobra na noge Budućnosti, potom Real Madridu (24. oktobar), zatim Zadru (26. oktobar) i […]