Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Dačić: Napad u Beogradu teroristički čin, napadač povezan sa vehabijama

29 Jun 2024
2 min.
Dačić: Napad u Beogradu teroristički čin, napadač povezan sa vehabijama

Napad ispred ambasade Izraela u Beogradu je teroristički čin protiv države Srbije, a napadač je osoba koja je odranije poznata službama bezbjednosti zbog povezanosti sa vehabijskim pokretom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je rekao da je preventivno uhapšeno još jedno lice koje se nalazilo u blizini policijskih objekata, a takođe je u pitanju neko ko je već poznat bezbjednosnim službama zbog povezanosti sa vehabijskim pokretom.

“Suština je da je reč o terorističkom napadu gde su povezana lica za koje bezbednosne službe odranije sumnjaju da imaju veze sa vehabizmom”, rekao je Dačić novinarima ispred Kliničko-bolničkog centra Srbije gdje je pripadnik Žandarmerije koji je samostrelom pogođen u vrat.

Dačić je istakao da su pojačane sve mjere zaštite bezbjednosti u Beogradu, ne samo ispred objekata od značaja kao što su ambasade i državne institucije, nego i u tržnim centrima i šetalištima.

On je pokazao fotografiju ranjenog pripadnika Žandarmerije prije operacije na kojoj se vidi da mu je strijela zabodena u desnu stranu vrata i dodao da su ljekari rekli da mu je možda sačuvalo život to što strijelu nije izvadio.

Operacija ranjenog pripadnika Žandarmerije, kaže Dačić, potrajaće nekoliko časova.

On je ispričao da je napadač prilazio više puta žandarmu, koji se nalazi u kućici ispred ambasade Izraela i postavljao mu pitanja, a da se na kraju vratio, otvorio vrata, izvadio samostreli iz kese i pogodio žandarma u vrat.

“Žandarm je odmah reagovao, izvadio pištolj, i dok nije pao ispalio je nekoliko hitaca u napadača čija smrt je utvrđena posle pola sata”, rekao je Dačić.

Dačić je naveo da je slučaj preuzelo Specijalno tužilaštvo i da zbog istrage neće biti davano više informacija.

SRNA

Povezani članci

Zemljotres kod Nikšića, osjetio se u Hercegovini

Zemljotres magnitude 2,8 stepeni po Rihteru registrovan je danas kod Nikišća, a osjetio se i u Hercegovini. Zemljotres je registrovan u 14.42 časova oko 20 kilometara sjeverozapadno od Nikšića, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar. Hipocentar je bio na dubini od oko 10 kilometara. Podrhtavanje tla osjetilo se i na području Bileće i u drugim hrecegovačim […]

Naložena obdukcija ubijenog teroriste

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio je obdukciju napadača i sve druge radnje da bi se rasvijetlile okolnosti napada na pripadnika Žandarmerije Miloša J. /34/ dok je obezjeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu, izjavio je glavni javni tužilac Nenad Stefanović. Stefanović je rekao za Tanjug da se utvrđuje identitet napadača koji je iz […]