Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Danas na sceni “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” Dušana Kovačevića

25 Jun 2024
1 min.
Danas na sceni “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” Dušana Kovačevića

Ansambl Šabačkog pozorišta gostovaće večeras na sceni Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo sa predstavom “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” prema tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića, a u režiji Stevana Bodrože.


“Predstava je, zapravo, jedna velika improvizacija snalažljivog čoveka. Ovo je priča o životu u pozorištu, ali bi se mogla lako desiti u bilo kom drugom okruženju i u drugim životnim uslovima. Sve bi u suštini bilo isto samo bi kostimi bili različiti”, rekao je ranije Kovačević.

Bodroža je naveo da je riječ o kompleksnoj drami, i po svojoj formi i po nizu tema koje obrađuje, a samim tim i po višestrukim porukama koje šalje.

Prema njegovim riječima, jedna od glavnih odlika velikih dramskih djela jeste upravo to da su višeslojna i da reditelj mora da napravi izbor tema koje će “izvući” na površinu.

“Za mene je to bila priča o životu pozorišta i pozorišnih ljudi, životu koji je `mimo sveta`”, kaže Bodroža.

Predstava će biti odigrana u 20.00 časova.

SRNA

Povezani članci

U petak u Sokocu “Vidovdanski književni susreti”

“Vidovdanski književni susreti” biće održani u petak, 28. juna u Sokocu kada će biti dodijeljena i Vidovdanska povelja Novici Telebaku za sveukupno književno djelo, najavili su iz Udruženja književnika Republike Srpske, Podružnica Istočno Sarajevo. Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić izjavio je Srni da će biti dodijeljena i književna nagrada “Vladimir Nastić” Draganu Veličkoviću iz Leskovca za […]

Duo drama “Patrijarh Pavle- biti čovek među ljudima i neljudima” oduševila publiku

U Han Pijesku izvedena je pozorišna predstava “Patrijarh Pavle – biti čovek među ljudima i neljudima”, po tekstu Jovana Janjića u produkciji Srpskog pozorišta iz Mađarske, čime su završene ovogodišnje “Vidovdanske svečanosti”. Okosnica ove duo drame su duhovne i filozofske pouke, kojima se blaženopočivši patrijarh Pavle borio za mir u svijetu i dušama ljudi, te […]