Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Penc: Otvoren razgovor sa Dodikom, istorijski trenutak za približavanje BiH EU

27 Jun 2024
1 min.
Penc: Otvoren razgovor sa Dodikom, istorijski trenutak za približavanje BiH EU

Ministar savezne države Hesen za evropske poslove i savezne poslove NJemačke Manfred Penc izjavio je da je imao otvoreni razgovor sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, te istakao da se BiH nalazi u istorijskom trenutku kada je u pitanju približavanje EU.

“Vodili smo jako otvoren razgovor i istakao sam da se cijeli region nalazi u istorijskom trenutku kad je u pitanju približavanje EU, od čega dobrobit neće imati samo region, nego i EU”, rekao je Penc novinarima nakon sastanka.

Penc je izrazio zadovoljstvo što su ljudi ovdje bez sumnje evropski orjentisani, navodeći da približavanje EU ne znači da bilo ko treba da izgubi svoj identitet i svoje korijene.

“Čvrsto sam ubijeđen u to da ova zemalja koja treba da pristupi EU i da je to dobro kretanje za cijeli region”, naveo je Penc.

SRNA

Povezani članci

Stevandić: Cilj žrijebanja u CIK-u je međusrpska podjela

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je podjela u Srpskoj cilj rezultata današnjeg žrijebanja u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, te naglasio da je to sa aspekta republičke vlasti neće biti dopušteno. “Cilj žrijebanja je da imate jednu vlast na nivou BiH, a drugu na nivou Srpske. To je najbolji način za […]

U Srpskoj rođeno 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, četiri djevojčice i 12 dječaka, rečeno je Srni u porodilištima. Najviše beba rođeno je u Banjaluci – sedam, potom u Istočnom Sarajevu, Gradišci i Trebinju po dvije, te u Doboju, Bijeljini i Prijedoru po jedna. U Banjaluci su rođene tri djevojčice i četiri dječaka, […]