Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U petak u Sokocu “Vidovdanski književni susreti”

26 Jun 2024
2 min.
U petak u Sokocu “Vidovdanski književni susreti”

“Vidovdanski književni susreti” biće održani u petak, 28. juna u Sokocu kada će biti dodijeljena i Vidovdanska povelja Novici Telebaku za sveukupno književno djelo, najavili su iz Udruženja književnika Republike Srpske, Podružnica Istočno Sarajevo.

Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić izjavio je Srni da će biti dodijeljena i književna nagrada “Vladimir Nastić” Draganu Veličkoviću iz Leskovca za najbolju objavljenu knjigu u 2023. godini.

Književna manifestacija posvećena Vidovdanu počeće u 11.00 časova na Novom Zejtinliku besjedom načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice o Vojničkom spomen-groblju, te poetskim pomenom.

Istog dana u 13.00 časova učesnici manifestacije posjetiće manastir Svete Trojice u Ozerkovićima.

Centralni dio “Vidovdanskih književnih susreta” biće održan u sali opštine Sokolac od 19.00 časova kada će biti uručena Povelja i nagrada “Vladimir Nastić”.

Program će biti nastavljen uz učešće književnika Nedeljka Žugića iz Pala, Petra Aškrabe Zagorskog iz Foče, Radislava Ćivše iz Sokoca, Milanka Borovčanina Romsoka iz Sokoca, Milutina Savčića iz Han Pijeska, Aćima Todorovića iz Vlasenice, Marka Milovanovića iz Srebrenice, Dragice Grbić iz Višegrada, Marijane Petronić iz Istočnog Novog Sarajeva i Branislava Ilića iz Pala.

Svoje stihove govoriće i pjesnici Momir Jolović iz Sokoca, Vidosava Pustivuk iz Rogatice, Milica Borovčanin iz Sokoca, Milada Kapetanović iz Pala, Bojana Marković iz Sokoca i Ena Vuković iz Han Pijeska.

SRNA

Povezani članci

Promovisana knjiga “Kazivanje o đedovima” Siniše Mitrića

Knjiga “Kazivanje o đedovima” Siniše Mitrića promovisana je sinoć u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u okviru manifestacije “Principovi dani”. Motivisan željom da se sačuva predanja i autentično kulturno blago srpskog naroda Sarajevskog polja, koji je u prošlom vijeku bio izložen porgomu i progonu sa svojih istorijskih teritorija i vjekovnih ognjišta, Mitrić je evocirao u […]

Odigrana predstava “Patrijarh Pavle – biti čovjek među ljudima i neljudima”

U okviru manifestacije “Principovi dani” sinoć je u Istočnom Novom Sarajevu odigrana pozorišna predstava “Patrijarh Pavle – biti čovjek među ljudima i neljudima”, po tekstu Jovana Janjića, u produkciji Srpskog pozorišta iz Mađarske. Okosnica ove duo drame su duhovne i filozofske pouke, kojima se blaženopočivši patrijarh Pavle borio za mir u svijetu i dušama ljudi, […]