Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Fotonaponska elektrana na zgradi Gradske uprave Istočno Sarajevo

28 Jun 2024
1 min.
Fotonaponska elektrana na zgradi Gradske uprave Istočno Sarajevo

Zgrada Gradske uprave Istočno Sarajevo jedan je od objekata na kojem je, u okviru projekta „EU za lokalne zajednice“, koji finansira Evropska unija, a sprovode Centar za promociju civilog društva (CPCD) i njemačka organizacija Help – Misija u BiH (HELP Hilfe zur Selbsthilfe e.V), instalisana fotonaponska elektrana koja bi u narednom periodu trebalo da doprinese znatnim uštedama električne energije u objektu.

Ovo je veoma značajan projekat za grad Istočno Sarajevo, koji će doprinijeti većem korišćenju obnovljivih izvora energije, poboljšanju energetske efikasnosti objekata, uvođenju pametnih rješenja, koršitenju čiste energije, a sve s ciljem smanjenja zagađenosti vazduha, što postaje sve veći problem u urbanim sredinama, posebno u zimskim mjesecima.

Zvanično puštanje u rad fotonaponske elektrane na zgradi Gradske uprave stočno Sarajevo biće obavljeno u utorak, 2. jula u 11.30 časova.

Povezani članci

U junu u Istočnom Sarajevu rođene 43 bebe

U porodilištu Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu u junu su rođene 43 bebe, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove. Rođeno je 30 dječaka i 13 djevojčica. Tokom šest mjeseci ove godine rođeno je 239 beba, što je za 18 više nego u istom periodu prošle godine.

Ćosić: Osveštanje Hrama dokaz uzdizanja sarajevskih Srba

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je osveštanje Hrama Svetog Varnave Ispovjednika na Vranješu u Istočnom Novom Sarajevu pokazatelj da se sarajevski Srbi ponovo uzdižu. Ćosić je rekao da će u narednom periodu biti i osveštanje hrama u Palama, kao i temelja crkve u Istočnom Novom Sarajevu. “Crkva je vjerski objekat, ali kada […]