Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Djeca iz Daun sindrom centra sa Ljevnaićem posadila sadnice Javora

14 Juli 2024
2 min.
Djeca iz Daun sindrom centra sa Ljevnaićem posadila sadnice Javora

Djeca iz Daun sindrom centra iz Banjaluke danas su sa direktorom Olimpijskog centra “Jahorina” Dejanom Ljevnaićem zasadila šest sadnica javora na Jahorini.

Ljevnaić je rekao da ovaj događaj simbolizuje posvećenost Olimpijskog centra očuvanju prirode i pružanju podrške zajednici.

“Ponosan sam jer nam je pripala čast da ozvaničimo osam godina postojanja ovog centra sadnjom šest sadnica javora iz različitih dijelova svijeta, upravo ovdje na Jahorini”, istakao je Ljevnaić.

On je dodao da je ovaj događaj simbol zajedničke posvećenosti očuvanju prirode i stvaranju inkluzivnog društva.

Ljevnaić je rekao da djeca iz Daun sindrom centra dolaze na Jahorinu nekoliko puta godišnje i svaki put sa sobom donesu energiju, radost i neizmjernu hrabrost.

“Njihova posvećenost i spremnost da prkose stereotipima i društvenim normama inspiracija je za sve nas”, poručio je Ljevnaić.

On je dodao da današnji događaj ima dvostruki značaj jer doprinosi očuvanju životne sredine i podsjeća na vrijednosti zajedništva i očuvanja planete.

Prema njegovim riječima, na ovaj način se čini korak naprijed ka inkluzivnijem društvu gdje razlike spajaju ljude.

“Nikad ne smijemo zaboraviti da je jedno društvo snažno onoliko koliko su snažne njegove marginalizovane grupe. Zato svi imamo odgovornost da ih podržavamo, upućujemo i budemo njihov glas gdje se ne mogu čuti”, poručio je Ljevnaić.

On je dodao da su članovi udruženja na Jahorini stekli svoja prva radna iskustva i to je njihov dom kome se uvijek mogu vratiti.

Ljevnaić je poručio da će OC “Jahorina” nastaviti da podržava udruženje u svim njegovim aktivnostima.

SRNA

Povezani članci

U nedelju osveštanje spomen-obilježja za 97 Ravnogoraca

Na planini Kopito u opštini Sokolac u nedjelju, 20. oktobra, biće osveštano spomen-obilježje za 97 Ravnogoraca poginulih u oktobru 1943. godine, najavili su iz Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske. Organizatori su istakli da ne žele da se zaboravi događaj kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa, Azbukovačke brigade poginulo u sukobu sa partizanskim jedinica u selu […]

Ćosić: Demografska statistika pokazuje pozitivan migracioni saldo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo podacima iz nedavno objavljenog biltena “Demografska statistika” Zavoda za statistiku Republike Srpske, jer potvrđuju da se ovaj grad razvija u modernu lokalnu zajednicu u kojoj ljudi žele da rade i žive. Gradonačelnik je na svom zvaničnom profilu na društvenoj mreži “Fejsbuk” ukazao da je, prema podacima Zavoda […]