Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Najavljeni promotivni periodi sa popustom od 50 odsto na ski karte

16 Oktobar 2024
4 min.
Najavljeni promotivni periodi sa popustom od 50 odsto na ski karte

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić najavio je otvaranje nove zimske sezone na ovoj planini za 12. decembar, uz nove sadržaje i infrastrukturu, sa nizom pogodnosti na ski-karte.


Ljevnaić je rekao da se nastavlja sa značajnim ulaganjima u unapređenje sadržaja i infrastrukture na Jahorini, čime se ova planina pozicionira kao vodeća destinacija za zimski turizam u regionu.

On je apelovao na hotelijere i ugostitelje na planini da konstatno unapređuju ponudu.

“Upoznao sam skijaše tokom 17 godina u ski-biznisu i oni su platežno sposobni, ali izuzetno cene svoj novac i nudi im se sve više mogućnosti i alternativa. Kada jednom odu skijaši sa planine, teško da ćemo ih ponovo vratiti, zato je sada pravo vreme da reagujemo”, rekao je Ljevnaić.

On je naveo da su, bez obzira na nova ulaganja cijene ski-karata na Jahorini ostale na istom nivou kao i prethodne godine, s tim što je omogućen niz dodatnih pogodnosti, kao što je pretprodaja sa popustom od 15 odsto koja je bila aktuelna tokom cijelog ljeta do 2. oktobra.

Pretprodaja je nastavljena, te popust na kupovinu ski karata do 1. novembra iznosi 10 odsto, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Najavljeni su i promotivni periodi sa popustom do 50 odsto na ski karte, ali i kreirani posebni paketi pogodnosti za smještaj i ski karte.

Iskorak ove godine je i popust od 50 odsto na sve ski-karte koje se kupe i iskoriste u periodu openinga u trajanju od sedam dana, nakon čega će biti nastavljen popust od 30 odsto do 22. decembra.

Ljevnaić je rekao da će na zahtjev skijaša, popusti na ski-karte biti odobravani u skladu sa raspoloživim ski-stazama i intalacijama.

Pune cijene ski karata važiće samo kada su sve ski-staze na raspolaganju.

“Smatram da treba da se koriguju cene, da se sinhronizujemo i pratimo jedni druge, kako sa ulaganjima i unapređenjima ponude, tako i sa cenovnom politikom i popustima, treba da skijašima nudimo alternative i pristupačne verzije ponude od smeštaja do hrane i pića. Skijaše možemo i trebamo zadržati najboljim omerom cena/kvalitet po čemu smo se godinama izdvajali od ostalih”, rekao je Ljevnaić.

Jedna od inovacija ove zime na Jahorini je otvaranje četvrtog dječijeg poligona, smještenog iznad polaza šestosjeda “Ogorjelica”.

Ovaj poligon, sa pokretnom trakom dužine 52 metra, predstavlja idealnu stazu za djecu koja uče skijati, ali i za porodice koje planiraju boravak u tom dijelu planine, naveli su iz Olinpijskog centra.

U saopštenju se napominje da zahvaljujući svojoj lokaciji, blizu smještajnih objekata, novi poligon pruža praktičnost i omogućava brz pristup stazi, čime se značajno poboljšava kvalitet boravka za sve goste.

Poligon je još jedan korak ka stvaranju sadržaja koji Jahorinu čine savršenom destinacijom za zimski porodični odmor, dodaje se u saopštenju.

Osim dječijeg poligona, ove zime Olimpijski centar “Jahorina” uvodi i nove ski depoe na polaznoj stanici gondole “Poljice”.

Moderni lokeri omogućavaju skijašima i borderima sigurno i jednostavno odlaganje opreme odmah nakon skijanja, bez potrebe za nošenjem teške opreme do smještaja, istakli su iz Olimpijskog centra.

Jahorina je značajno proširila mogućnosti noćnog skijanja završetkom velikog projekta rasvjete na stazama.

Postavljanjem 44 nova stuba sa reflektorima, koji povezuju staze “Novak Đoković” i “Prača”, skijaši će sada imati priliku da istražuju nove noćne rute, uživajući u magiji noćnog skijanja na osvijetljenim stazama koje ispunjavaju FIS standarde, sa savršenom vidljivošću i sigurnošću, navodi se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra su naglasili da se Jahorina ponosi i instalacijom novog ski-lifta, koji povezuje staze “Trnovo” i “Poljice”, a omogućava i lak pristup popularnim skijaškim tačkama kao što su “Novak Đoković”, “Ogorjelica”, “Skočine” i “Rajska dolina”.

Lift, dužine 600 metara i kapaciteta od 1.200 skijaša na sat, omogućava brzu i udobnu vožnju u trajanju od samo tri minute, čineći istraživanje planine još pristupačnijim, čak i u nepovoljnim vremenskim uslovima, dodaje se u saopštenju.

Jahorina je proširila skijašku infrastrukturu novim stazama, koje ne samo da povećavaju površinu za skijanje, već smanjuju gužve i podižu nivo bezbjednosti, omogućavajući svim skijašima, bilo početnicima ili profesionalcima, da maksimalno uživaju.

“Ove investicije na Jahorini predstavljaju dokaz posvećenosti Olimpijskog centra da unaprijedi kvalitet usluge, čime se dodatno učvršćuje pozicija Jahorine kao jedne od najatraktivnijih zimsko-turističkih destinacija u regionu”, navedeno je u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Nikad veća podrška predsjedniku Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika pred početak suđenja (FOTO)

Pred Sudom BiH počelo je okupljanje građana i nosioca javnih funkcija u Srpskoj i na nivou BiH pred današnje ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću. Branilac predsjednika Srpske Goran Bubić ranije je rekao, da slijedi izvođenje dokaza odbrane drugooptuženog Lukića i replika dokaza Tužilaštva, zavisno od […]

Raspisan konkurs za dodjelu specijelizacije iz otorinolaringologije

Javna zdravstvena ustanova Bolnica “Srbija” Istočno Sarajevo raspisala je konkurs za izbor kandidata za dodjelu specijalizacije iz otorinolaringologije. Konkurs je objavljen u “Službenom glasniku Republike Srpske” 15. oktobra, saopšteno je iz ove ustanove. Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objavljivanja.