Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Završeno ročište u Sudu BiH – izvedeno 36 materijalnih dokaza

16 Oktobar 2024
1 min.
Završeno ročište u Sudu BiH – izvedeno 36 materijalnih dokaza

U Sudu BiH završeno je ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću.

Izvedeno je 36 materijalnih dokaza drugoptuženog Miloša Lukića, od kojih je svakako navažnija diplomatska nota SR Njemačka o diplomatskom statusu Kristijana Šmita.

Sud će se naknadno izjasniti o dokazima Tužilaštva u replici.

Naredno ročište je 30. oktobra, a potom 13. novembra.

Sudija Sena Uzunović izrekla je opomenu Miloradu Dodiku, zbog, kako je rekla, nepoštovanja suda, jer on, navodno, nije želio da ustane kada je ona prozivala ko je bio prisutan.

Povezani članci

Dodik: Nudili su mi centralizaciju BiH u zamjenu za oslobađajuću presudu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je proces protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića politički motivisan i da su u ponuđene razne stvari u zamjenu za oslobađajuću presudu. – Meni su ponuđene, za oslobađajuću presudu, razne stvari, od centralizacije BiH, što sam ja naravno odbio. Zato se usložnjava i pokušava […]

Bubić: Opširni prigovori na dokaze i replike Tužilaštva (VIDEO)

Advokat Goran Bubić rekao je da je odbrana predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uložila opširne prigovore na dokaze i replike Tužilaštva BiH u procesu koji se vodi protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića. Bubić je rekao da je na današnjem ročištu odbrana drugooptuženog izvodila dokaze. On je rekao da Tužilaštvo […]