Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Ćosić: Mora uslijediti lustracija Suda BiH

16 Oktobar 2024
2 min.
Ćosić: Mora uslijediti lustracija Suda BiH

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je danas u Sarajevu da je siguran da će proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića biti veoma brzo okončan oslobađajućom presudom, te da će nakon toga uslijediti lustracija Suda BiH.

Ćosić je uoči početka ročišta Dodiku i Lukiću novinarima rekao da će u Sudu BiH morati da urade ozbiljnu lustraciju svojih kapaciteta, te da shvate da jedino zakoni koje donesu predstavnici svih naroda u BiH mogu biti primjenjivi.

On je ukazao da sada legitimnom predsjedniku Republike Srpske pokušavaju da sude po zakonu nametnutom od nelegitimnog stranca, ali i dodao da je uvjeren da će vrijeme apsurda veoma brzo biti iza nas.

“Što prije svi narodi to shvate, prije će nam svima biti bolje i prije ćemo se poštedjeti cirkusa u koji nas je doveo takozvani visoki predstavnik, a što prati i Sud BiH”, naglasio je Ćosić.

Ćosić je uvjeren da će se na kraju svi u toj cirkuskoj predstavi smijati upravo Kristijanu Šmitu i Sudu, jer su je oni i režirali.

Prema njegovim riječima, najbitnije je da se i uoči današnjeg ročišta ispred zgrade Suda BiH nalazi veliki broj građana Republike Srpske koji daju podršku predsjedniku Dodiku, čovjeku koji predstavlja sve građane.

“Generalno, mislim da što duže ovo traje i što duže se Sud pati sa ovom situacijom da će oni doći u situaciju da ne donesu nikakvu drugu presudu, osim oslobađajuću. Ukoliko možemo govoriti o presudama Suda BiH i o bilo čemu iskrenom što oni rade”, poručio je Ćosić.

SRNA

Povezani članci

Ministri danas o rješavanju radnopravnog statusa Zorana Galića

Savjet ministara održaće danas sjednicu na kojoj bi trebalo da razmatra inicijativu za rješavanje radnopravnog statusa zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Zorana Galića. Galić je u bjekstvu od 9. jula, a na radnom mjestu vodi se kao da je na bolovanju. Za Galićem je raspisana takozvana operativna potraga na području BiH […]

Kolovozi mjestimično mokri i klizavi, magla u kotlinama i na planinama

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po pretežno suvim i mjestimično mokrim i klizavim kolovozima uz maglu u kotlinama i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Dodatan oprez potreban je na dionicama na kojima se izvode radovi i gdje privremena signalizacija reguliše saobraćaj. Preko […]