Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Ministri danas o rješavanju radnopravnog statusa Zorana Galića

17 Oktobar 2024
2 min.
Ministri danas o rješavanju radnopravnog statusa Zorana Galića

Savjet ministara održaće danas sjednicu na kojoj bi trebalo da razmatra inicijativu za rješavanje radnopravnog statusa zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Zorana Galića.

Galić je u bjekstvu od 9. jula, a na radnom mjestu vodi se kao da je na bolovanju.

Za Galićem je raspisana takozvana operativna potraga na području BiH zbog sumnji u teške zloupotrebe položaja u vrijeme dok je bio direktor Granične policije BiH, a poznato je da se nalazi u Hrvatskoj.

Prema predloženom obimnom dnevnom redu koji ima 80 tačaka, pred ministrima će se naći prijedlog strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u BiH za period 2024-2027. godina, te informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u prvih šest mjeseci ove godine, kao i o realizaciji višegodišnjeg kapitalnog projekta “Izgradnja objekata za smještaj tražilaca azila – azilantski centar Ministarstva bezbjednosti”.

Ministri bi trebalo da razmotre informaciju o realizaciji Plana implementacije dokumenta “Pregleda odbrane” i Akcionog plana implementacije “Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017 – 2027. godina”, te informaciju o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za narednu godinu.

Između ostalog, pred ministrima bi trebalo da se nađu prijedlozi odluke o imenovanju Nadzornog odbora Instituta za nestala lica BiH, o formiranju međuresorne Radne grupe za izradu teksta Memoranduma o razumijevanju između nadležnih organa u BiH o uspostavljanju kontakt-tačke za vatreno oružje u BiH.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi o izmjenama Pravilnika o neželjenim supstancama u hrani za životinje, Pravilnika o pružanju obavještenja potrošačima o hrani, kao i prijedlozi pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila za specijalizovane namjene u Institutu za metrologiju BiH i pravilnika o službenim vozilima za specijalizovane namjene Ministarstva bezbjednosti.

Ministri bi trebalo da se izjasne i o prijedlogu pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Agencije za državnu službu BiH i prijedlozima pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Granične policije BiH, Agencije za istrage i zaštitu, te Regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost

Savjet ministara trebalo bi da razmatra i materijale pod oznakom `povjerljivo`, a riječ je o Izvještaju o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru za period od 1. januara do 30. juna 2024. godine, te prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 časova.

SRNA

Povezani članci

I jutros dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u dvije škole

I jutros su u dvije škole u Kantonu Sarajevo stigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, uprkos hapšenjima maloljetnika koji se dovode u vezu sa lažnim dojavama. Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić je izjavila da su u toku provjere. Prema pisanjima federalnih medija, jedna od škola u koju je stigla dojava je Srednja mašinska tehnička […]

Kolovozi mjestimično mokri i klizavi, magla u kotlinama i na planinama

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po pretežno suvim i mjestimično mokrim i klizavim kolovozima uz maglu u kotlinama i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Dodatan oprez potreban je na dionicama na kojima se izvode radovi i gdje privremena signalizacija reguliše saobraćaj. Preko […]