Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Pojedini bošnjački lideri šalju poruke mržnje prema Srbima

14 Juli 2024
1 min.
Dodik: Pojedini bošnjački lideri šalju poruke mržnje prema Srbima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Srpska pokazala da kada obilježava godišnjice stradanja srpskog naroda to radi dostojanstveno, ali i da poštuje pravo drugih naroda da na isti način obilježavaju svoja stradanja.


“Međutim, pojedini politički lideri bošnjačkog naroda iz godine u godinu zloupotrebljavaju te godišnjice, praveći od njih političke tribine, šaljući poruke netolerancije i mržnje prema srpskom narodu, Srbiji i Srpskoj”, naveo je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je tokom sedmice prisustvovao obilježavanju 82 godine od Bitke na Kozari, koja je veliko stratište srpskog naroda.

“I taj dan sarajevska politička javnost pokušala je da zloupotrijebi prisustvo vojnih akademaca iz Srbije”, naveo je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Ubijen maloljetni migrant u Bihaću

U sukobu migranata u Bihaću jedno lice je smrtno stradalo, a u toku je potraga za počiniocem, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona /USK/. Prema izvještaju iz policije, sukob više lica dogodio se juče u 18.25 časova na gradskom šetalištu u Borićima, u neposrednoj blizini migrantskog kampa u kojem su smještene osobe iz […]

U Spomen-parku Garavice kod Bihaća postavljena ratna zastava BiH

Ratna zastava BiH postavljena je u Spomen-parku Garavice kod Bihaća, gdje je na najbrutalniji način pobijeno desetine Srba u Drugom svjetskom ratu i gdje će danas biti obilježene 83 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba, među kojima je bio veliki broj djece. Zastava je na mjestu gdje to nije dozvoljeno, čak ni po federalnim […]