Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Dogovor o bratimljenju Istočnog Sarajeva i Herceg Novog

18 April 2024
1 min.
Dogovor o bratimljenju Istočnog Sarajeva i Herceg Novog

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarao je danas sa rukovodstvom opštine Herceg Novi o zvaničnom bratimljenju ove dvije lokalne zajednice.

Ćosić je naveo da Istočno Sarajevo i Herceg Novi već dugo godina njeguju prijateljstvo, koje je formalizovano Sporazumom o saradnji i prijateljstvu.

“Brojni naši ljudi su povezani na različite načine, od porodičnih veza do turizma, a saradnja dvije uprave uspostavljena je krajem oktobra 2019. godine potpisivanjem Sporazuma o saradnji i prijateljstvu”, istakao je Ćosić.

Gradonačelnik je naglasio da su, nakon gotovo pet godina, stvoreni uslovi za zvanično bratimljenje ove dvije lokalne zajednice, što će omogućiti još čvršće međusobne veze i najbolji mogući okvir za uspostavljanje konkretne saradnje u oblastima od obostranog interesa, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

“Želim da zahvalim predsjedniku opštine Herceg Novi Stevanu Katiću na gostoprimstvu i ugodnom razgovoru, uvjeren sam da ćemo se uskoro ponovo vidjeti i tom prilikom i formalno potvrditi bratske veze koje svakako već godinama njegujemo u praksi”, zaključio je Ćosić.

U posjeti Herceg Novom, sa Ćosićem boravi i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Povezani članci

Ljevnaić: Ljetna predsezona na Jahorini uz znatno niže cijene smještaja (VIDEO)

Ljetna predsezona na Јahorini počela je ponudom za Prvomajske i Vaskršnje praznike, uz znatno niže cijene smještaja. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić istakao je u našem Јutarnjem programu da su smještajni kapaciteti spremni. – Noćenje za dvije osobe iznosi 35 evra – naveo je Ljevnaić. Rekao je da od danas radi gondola i park. […]

Istočno Sarajevo: Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku

Na izletištu na Tvrdimićima kod amfiteatra “Beli vuk” na području Istočnog Novog Sarajeva na tradicionalnom prvomajskom uranku okupilo se svega petnaestak izletnika, uglavnom mlađih. Zauzeto je svega nekoliko mjesta predviđenih za roštiljanje. Jedan od izletnika rekao je Srni da je na Tvrdimiće došao sa društvom da se zabave i obilježe Međunarodni praznik rada, kao što […]