Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

I danas vruće, temperatura do 38 stepeni

19 Juli 2024
2 min.
I danas vruće, temperatura do 38 stepeni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ i danas će biti vruće i pretežno sunčano uz najvišu temperaturu do 38 stepeni Celzijusovih.

Od sredine danas doći će do razvoja oblačnosti, prvo na jugozapadu i jugoistoku, koja će poslije podne donijeti lokalne pljuskove sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima, saopšteno je iz Repubičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom večeri ova oblačnost će se premještati dalje ka istoku i sjeveru, te će mjestimično usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Lokalno su moguće nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom i pojava grada.

Duvaće slab do umjeren vjetar, povremeno u zoni padavina i pojačan promjenljiv ili sjeveroistočni.

Dnevna temperatura vazduha biće od 30 do 38, u višim predjelima od 26 stepeni Celzijusovih.

U većini krajeva jutros je vedro i toplo, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Sokolac 15, Bjelašnica i Čemerno 16, Šipovo, Srebrenica, Han Pijesak, Višegrad, Rudo, Gacko i Sarajevo 19, Drinić, Mrkonjić Grad, Kalinovik, Foča i Zenica 20, Ribnik 21, Kneževo, Zvornik 22, Novi Grad 23, Banjaluka, Doboj i Tuzla 24, Prijedor, Srbac i Bileća 25, Bijeljina 26 i Trebinje 27, Mostar 28, a Neum 30 stepeni Celzijusovih.

U prethodna 24 časa na Sokocu su pao 31 litar kiše po metru kvadratnom, u Gacku 10, a u Višegradu i Kalinoviku četiri.

SRNA

Povezani članci

Ubijen maloljetni migrant u Bihaću

U sukobu migranata u Bihaću jedno lice je smrtno stradalo, a u toku je potraga za počiniocem, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona /USK/. Prema izvještaju iz policije, sukob više lica dogodio se juče u 18.25 časova na gradskom šetalištu u Borićima, u neposrednoj blizini migrantskog kampa u kojem su smještene osobe iz […]

U Spomen-parku Garavice kod Bihaća postavljena ratna zastava BiH

Ratna zastava BiH postavljena je u Spomen-parku Garavice kod Bihaća, gdje je na najbrutalniji način pobijeno desetine Srba u Drugom svjetskom ratu i gdje će danas biti obilježene 83 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba, među kojima je bio veliki broj djece. Zastava je na mjestu gdje to nije dozvoljeno, čak ni po federalnim […]