Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Jagodić: Sve značajnije investicije su uz podršku Vlade

16 Septembar 2024
2 min.
Jagodić: Sve značajnije investicije su uz podršku Vlade

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić izjavio je da je u ovoj lokalnoj zajednici u protekle dvije godine realizovano i započeto nekoliko bitnih projekata, a da sve značajnije investicije imaju podršku Vlade Republike Srpske, bez koje lokalna uprava ne bi mogla sama.

Jagodić je najavio da će snabdijevanje vodom Rogatice sa izvorišta Bereg biti prioritet ove lokalne uprave u narednom periodu i da je riječ o projektu vrijednosti 3,5 miliona KM.

“Ovih dana privodimo kraju i rješavanje imovinskih odnosa u pripremi za veliki projekat snabdijevanja vodom Rogatice sa izvorišta Bereg, udaljenog 13 kilometara kojim bi prirodnim padom doveli vodu do potrošača”, istakao je Jagodić.

On je rekao da je u završnoj fazi izgradnja dijela vodovoda Plješevica-Ćemanovići-Donji Seljani, zahvaljujući kojem će voda doći u oko 200 domaćinstava.

Jagodić je naveo da je to samo dio ranije ugovorenih radova čiji se završetak očekuje do kraja ove godine. Vrijednost radova za ovu godinu iznosi 359.000 KM.

On je potvrdio da je nedavno završena rekonstrukcija i izvršen tehnički prijem fiskulturne sale u rogatičkom Srednjoškolskom centru “27. januar”, za šta će lokalna uprava obezbijediti oko 130.000 KM.

Jagodić je izrazio nadu da će uz podršku Vlade Republike Srpske biti nastavljena izgradnja Sportske dvorane u Rogatici, za šta je do sada, za urađene dvije faze, uloženo 1.000.000 KM.

On je napomenuo da je nedavno usvojen zoning plan “Vikend-naselja” u okviru postojećeg Turističkog centra “Borike”, udaljenog od Rogatice dvadesetak kilometara.

Cilj ove aktivnosti je unapređenje turističkih kapaciteta i razvoja turizma u ovoj lokalnoj zajednici.Jagodić je rekao da je ovim planskim dokumentom predviđena izgradnja vikendica planiranih u tri tipa po veličinama i pratećih objekata na zemljištu površine oko 40 hekatara.

On je naveo da je u ovoj opštini u toku rekonstrukcija dijela glavne ulice, koja je i dio magistralnog puta “M19”, a projekat sa 310.000 KM finansira Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Jagodić je podsjetio da je riječ o drugoj fazi rekonstrukcije dijela magistralnog puta “M19”, koji prolazi kroz gradsko naselje u Rogatici. Prva faza na jednoj dionici završena je prošle, dok će treća biti urađena naredne godine.

Jagodić je istakao da je u okviru modernizacije ovog dijela saobraćajnice planirana rekonstrukcija ivičnjaka, trotoara, te asfaltiranje i postavljanje horizontalne signalizacija.

Prema njegovim riječima, završena je rekonstrukcija puta od objekta “Sladare” prema selu Bukrići u dužini od 2.400 metara, što je dio lokalnog puta prema Gučevu. Vrijednost ovih radova je 514.000 KM, a izvođač je preduzeće “Romanijaputevi”.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Mladim kandidatima data uloga da upravljaju razvojem opštine

Predsjednik SNSD-a Miorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što su na odborničkoj listi SNSD-a u Rogatici mladi i obrazovani ljudi, kao što je to i kandidat za načelnika Ninoslav Prelić, kojima je data uloga da narednih desetak godina vode glavnu riječ o razvoju opštine. “To najbolje mogu da urade ljudi koji ovdje žive”, rekao je Dodik […]

U Rogaticu uloženo gotovo 20 miliona KM i osam miliona KM od IRB-a

U opštinu Rogatica je prema različitim osnovama uloženo više od 19,6 miliona KM od decembra 2018. godine, plus 8,2 milion KM putem kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, podaci su Vlade Srpske. Ulaganja iz budžetskih sredstava sa pozicije javne investicije iznose ukupno 1.200.000 KM, i to 2018. godini 200.000 KM, od čega 100.000 KM za rekonstrukciju […]