Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Katić: Prioritet nastavak stabilnog i odgovornog upravljanja

03 Oktobar 2024
3 min.
Katić: Prioritet nastavak stabilnog i odgovornog upravljanja

Kandidat SNSD-a za načelnika Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić izjavio je Srni da mu je prioritet u radu nastavak stabilnog i odgovornog upravljanja, uz dalje unapređenje svih segmenata života građana kako bi ova opština postala moderna, razvijena i poželjna za život.


“To se ogleda u brojnim urađenim projektima i onome što planiramo u narednom mandatu, uz realizovanje istorijski najvećeg budžeta opštine, čime se rijetko koja lokalna zajednica može pohvaliti”, rekao je Katić, koji je aktuelni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Prema njegovim riječima, lokalna vlast na vrijeme servisira sve obaveze, a više od 60 miliona KM uloženo je u infrastrukturne projekte, a u daljem radu ostaće fokusiran na realne potrebe građana.

“Sve je počelo 2012. godine kada su građani ukazali povjerenje SNSD-u. Preuzeli smo vođenje opštine, u veoma teškom trenutku, sa naslijeđenim ozbiljnim finansijskim problemima, kreditima i dugovima, te izvršenjem budžeta od svega 4,9 miliona KM, koji je teško pokrivao osnovne potrebe zajednice”, rekao je Katić.

On je dodao da se odgovornim i planskim djelovanjem, uz veliko zalaganje, opština danas nalazi u potpuno drugačijoj poziciji, sa budžetom od gotovo 28 miliona KM koji je u prethodne četiri godine bilježio kontinuiran rast.

Katić je objasnio da je u završnoj fazi jedan od glavnih projekata sportsko-rekreativna zona “Čiča” koja će uz planiranu izgradnju bazena i “Zelenog parka”, iznad osnovne muzičke škole i zgrade studentskog doma postati centar rekreativnih i sportskih aktivnosti.

Najavio je nastavak ulaganja u putnu infrastrukturu, razvoj vodovodne i kanalizacione mreže, podršku mladim preduzetnicima. Očekuje i da po realizaciji planiranih projekata ova opštine bude vodeća u BiH po stepenu uređenosti odvoda otpadnih voda.

Katić je rekao da će, ako bude izabran, u realizaciji biti program rada za period od 2025. do 2029. godina koji obuhvata konkretne projekte čija realizacija će voditi ka još bržem razvoju, ekonomskom rastu i poboljšanju kvaliteta života svih građana.

Kampanju smatra kontinuiranim procesom, koji se ne vodi samo mjesec dana prije izbora, već se ogleda u svakodnevnom radu, mjerljivim rezultatima i realizaciji konkretnih projekata, te u svakodnevnom kontaktu sa građanima.

On je dodao da bi predizborna kampanja trebalo da bude vrijeme mjerenja urađenog, a ne vrijeme ispraznih obećanja, te ocijenio kako tokom ovog perioda nije uočio značajnije opoziciono d‌jelovanje niti konkretne mjere ili prijedloge.

“To pokazuje da smo kao vlast bili fokusirani na stvarne potrebe i interese građana i da nam ne mogu pronaći zamjerku, niti predstaviti konkretnu mjeru kojom bi unaprijedili nešto u odnosu na naš dosadašnji rad, što potvrđuje i činjenica da sam jedini kandidat na ovim izborima”, smatra Katić.

Katić je rekao da mu je cilj u narednom mandatu da nastavi sa politikom transparentnosti, otvorenosti i aktivnog uključivanja građana u donošenje odluka.

SRNA

Povezani članci

Škipina donirao medicinske uniforme zaposlenima u Domu zdravlja i Domu za stara lica “Natura”

Kandidat za načelnika opštine Pale Damjan Škipina donirao je danas uniforme za zdravstvene radnike i nemedicinsko osoblje Doma zdravlja “Stana Tomić”. Škipina je izrazio nadu da će se ovakve i slične aktivnosti nastaviti i u narednom periodu s ciljem poboljšanja rada svih ustanova, uključujući i Dom zdravlja. “Zahvalnost firmi `Mraz`, koja je pomogla da se […]

Koroman: Odlučno ka pobjedi

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Pale Branko Koroman poručio je da ova stranka samouvjereno ide u susret izbornom danu, odlučna da ostvari još jednu pobjedu. “Očekujemo pobjedu naših kandidata za načelnika Pala i gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Damjana Škipine i Ljubiše Ćosića, kao i liste kandidata SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine Pale. Time će biti potvrđene […]