Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Kobna poslovna večera; Riješena misterija šest tijela pronađenih u luksuznom hotelu

18 Juli 2024
2 min.
Kobna poslovna večera; Riješena misterija šest tijela pronađenih u luksuznom hotelu

Misterija šest mrtvih turista u luksuznom hotelu u tajlandskoj prestonici Bangkoku je riješena – bilo je to hladnokrvno petostruko ubistvo, a ubica je na kraju sebi oduzela život.

Tijela trojice muškaraca i tri žene (od 37 do 56 godina) iz Vijetnama otkrila je sobarica u sobi na petom spratu luksuznog hotela u utorak uveče oko 17 časova. Nije bilo znakova nasilja. Pljačka i ubistvo su takođe brzo isključeni. Na stolu je bila netaknuta hrana, a sve šoljice za čaj i kafu u sobi su bile iskorišćene.

Nakon ispitivanja svjedoka i ćerke jednog od preminulih, tajlandska policija je sada objavila prve rezultate istrage.

– Radilo se o velikim dugovima – rekao je general-major.

Svih šest mrtvih bili su poslovni partneri.

Šerin Čong (56), Vijetnamka sa američkim pasošem, identifikovana je kao ubica. Kako se navodi, Čong i još pet ubijenih su zajedno investirali u veliki građevinski projekat u Vijetnamu. Ali projekat je propao, a Šerin Čong je tužilo ostalih pet partnera i trebalo je da se pojavi na sudu u Vijetnamu za dve nedelje.

Prema policiji, u pitanju je iznos od više miliona tajlandskih bata (jedan milion je 25.000 evra). Da bi izbjegla ovo suđenje, Čong je pozvala pet drugih žrtava na izmirenje duga u Tajland.

Šest učesnika je otputovalo u Bangkok 13. i 14. jula, gdje su se prijavili u sobe 708, 709, 726 i 727 na 7. spratu hotela. Polazak i odjava za sve sobe zakazani su za 15. ju, prenosi Kurir.

Ali pregovori su očigledno bili neuspješni. Na dan polaska, pod izgovorom da želi da progovori posljednji put i traži rješenje, Čong je pozvala svih pet povjerilaca na obrok u vilu Pool 502 na petom spratu. Odatle je naručila hranu za sve od posluge u sobu i dvije srebrne termos boce napunjene toplom vodom za pripremu čaja. Začinila je čaj cijanidom.

Pet nesuđenih žrtava nije imalo šanse: samo jedan do dva miligrama cijanovodonika po kilogramu telesne težine je fatalan. Disanje je paralizovano i srce staje. Nekim žrtvama je išla pena na usta, navodi policija.

Sqedećeg dana tijela je otkrila sobarica.

GS

Povezani članci

Pjongjang uništio dijelove puta koji spajaju dvije Koreje; Seul odgovorio hicima upozorenja

Vlasti Sjeverne Koreje uništile su dijelove puta koji spajaju tu zemlju sa Јužnom Korejom, javila je južnokorejska novinska agencija Јonhap, pozivajući se na izvore iz Združenih šefova generalštabova Јužne Koreje. U izvještaju se navodi da je uništavanje dijelova puta uticalo na linije saobraćaja na zapadu i istoku Korejskog poluostrva, prenio je TASS. – Sjeverna Koreja […]

NASA lansirala svemirsku letjelicu na Јupiterov satelit Evropa (VIDEO)

Američka Nacionalna agencija za svemirska istraživanja (NASA) lansirala je svemirsku letjelicu na satelit Evropa, zaleđeni Јupiterov mjesec, gdje bi, kako se vjeruje, mogao da postoji vanzemaljski oblik života u ogromnom okeanu ispod ledene površine. Letjelica “Europa Clipper” će putovati pet i po godina do Јupitera, gdje će ući u orbitu oko ovog ogromne gasne planete […]