Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Mališanima na Jahorini dodijeljene skije i pametni satovi

29 Jun 2024
2 min.
Mališanima na Jahorini dodijeljene skije i pametni satovi

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić i košarkaš Đorđe Gagić uručili su danas mališanima 30 pari skija i četiri “pametna sata” u okviru akcije “Hiljadu skija za našu djecu”.


Ljevnaić je izjavio novinarima da je cilj akcije promocija zdravih životnih navika i podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom te da djecu odvoje od kompjutera.

On je naveo da je danas 50. dodjela skija u okviru akcije tokom koje su podijelili više od 1.000 pari skija, da se akcija samo tako simbolično zove, te da će nastaviti i dalje da dijele uz pomoć sponzora i koliko budu imali mogućnosti i sredstava.

“Skijanje nije privilegije samo onima koji imaju novac, jer svi znamo da je skijanje skupo i zato sam pokrenuo i akciju `Budi dete Jahorine` u okviru koje dijelimo 4.000 ski-pasova djeci iz opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, akciju `Hiljadu kaciga za našu djecu`”, istakao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, cilj je da se u budućnosti na Jahorini izgradi jedan kamp gdje bi smještaj za mališane bio 10 KM, jer se grade samo hoteli sa četiri i pet zvjezdica.

Ljevnaić smatra da slijedi najuspješnija sezona, da je posjećenost planini već odlična jer imaju najviše sadržaja u Evropi, od panoramske vožnje gondolom, boba na šinama, “Olimp bar” sa plažom pored jezera, zip-lajn, trampolinu, skajdajv dječija igrališta, adrenalinski park i mnoge druge sadržaje.

“Verujem u razvoj ljetnog turizma na Jahorini”, poručio je Ljevnaić.

Gagić je rekao da uživa na prelijepoj planini gdje svako ljeto dolazi, te pozvao sve da dođu i uživaju u sadržajima koje Jahorina nudi.

SRNA

Povezani članci

Puštena u rad fotonaponska elektrana vrijedna 92.000 KM

Na zgradi Gradske uprave Istočno Sarajevo danas je puštena u rad fotonaponska elektrana koja bi trebala da doprinese znatnoj uštedi električne energije, čiju je izgradnju finansirala EU sa 92.000 KM. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je da je zgrada Gradske uprave prvi objekat u BiH na kojem je u okviru projekta “EU za lokalne […]

Na Konferenciji beba u Istočnom Novom Sarajevu učestvovale 73 bebe, izabrano tročlano predsjedništvo

Na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu održana je 16. “Konferencija beba” na kojoj su učestvovale 73 bebe i izabrano tročlano predsjedništvo koje čine Sofija Milinković, Lazar Lackanović i Anđelina Rudan. Najmlađa prijavljena beba je Sofija Milinković, najstarija je Lazar Lackanović dok najviše braće i sestara ima Anđelina Rudan. “Konferenciju beba” sinoć je organizovala […]