Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Mitropolit Hrizostom u subotu služi u crkvi u Žljebovima

15 Oktobar 2024
1 min.
Mitropolit Hrizostom u subotu služi u crkvi u Žljebovima

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom osveštaće crkvu Svetog apostola Tome u selu Žljebovi kod Sokoca u subotu, 19. oktobra, rekli su Srni u Crkvenoj opštini Sokolac.

Doček mitropolita u Žljebovima planiran je u 8.30 časova, a Sveta arhijerejska liturgija u novosagrađenom hramu počinje od 9.00 časova.

Iz Crkvene opštine Sokolac pozivaju vjerujući narod da svojim prisustvom uveličaju ovaj sveti čin.

Srpska crkva i vjernici obilježavaju praznik Tomindan kao uspomenu na Svetog Tomu, jednog od 12 Hristovih apostola, koji je propovijedao u Indiji i postradao za Hrista izboden sa pet kopalja.

Prema Pravoslavnom vječnom kalendaru, Toma je po prirodi bio skeptik, ali njegova sumnja i provjeravanje svjedoče o istinitosti događaja vezanih za Hristov život i rad, naročito Vaskrsenje.

SRNA

Povezani članci

U nedelju osveštanje spomen-obilježja za 97 Ravnogoraca

Na planini Kopito u opštini Sokolac u nedjelju, 20. oktobra, biće osveštano spomen-obilježje za 97 Ravnogoraca poginulih u oktobru 1943. godine, najavili su iz Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske. Organizatori su istakli da ne žele da se zaboravi događaj kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa, Azbukovačke brigade poginulo u sukobu sa partizanskim jedinica u selu […]

Ćosić: Demografska statistika pokazuje pozitivan migracioni saldo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo podacima iz nedavno objavljenog biltena “Demografska statistika” Zavoda za statistiku Republike Srpske, jer potvrđuju da se ovaj grad razvija u modernu lokalnu zajednicu u kojoj ljudi žele da rade i žive. Gradonačelnik je na svom zvaničnom profilu na društvenoj mreži “Fejsbuk” ukazao da je, prema podacima Zavoda […]