Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi teroristički čin

25 Oktobar 2024
1 min.
Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi teroristički čin

 Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, gdje je maloljetnik usmrtio jednog policajca, a ranio drugog, okarakterisan je kao teroristički čin, potvrdio je portparol MUP-a Unsko-sanskog kanotona Adnan Beganović.


Petnaestogodišnjak je sinoć upao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i nožem usmrtio policajca Ognjena Marana, dok je Avdo Hasanović ranjen.

“Tužilaštvo se izjasnilo da u opisanom događaju postoje obilježja krivičnog djela `terorizam`. Istraga ide svojim tokom radi utvrđivanja uzroka i motiva”, rekao je Beganović za portal “Kliks”.

Maloljetnik je odmah nakon napada uhapšen.

Hasanović je operisan u Kantonalnoj bolnici “Dr Irfan LJubijankić” u Bihaću i u stabilnom stanju.

Ubijeni policajac Ognjen Maran je iz Novog Grada, a Hasanović iz Bosanske Krupe.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak rekao je da je policija podigla stepen bezbjednosti u FBiH nakon ubistva i ranjavanja policajca u Bosanskoj Krupi.

SRNA

Povezani članci

Tužilaštvo objavilo jezive detalje ubistva policajca u Bosanskoj Krupi

Nepoznato lice koje je imalo odjevni predmet preko polovine lica je sinoć oko 20.40 ušlo u Policijsku stanicu Bosanska Krupa, a potom u dežurnu sobu u kojoj su se u tom trenutku nalazila dva policijska službenika, te ih bez ikakvog povoda napao hladnim oružjem – nožem. Jednom policijskom službeniku je zadao povrede grudnog koša od […]

Košarac: Konaković pokušava da dovede javnost u zabludu, a posebno privrednike

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je zabrinjavajućim nove manipulacije ministra inostranih poslova Elmedina Konakovića koji poređenjem tržišta EU i BRIKS-a pokušava da dovede u zabludu javnost, a posebno izvozno orijentisane privrednike. “Riječ je o klasičnoj zloupotrebi ekonomskih pokazatelja kako bi ostvario populističke ciljeve i dodvorio se mentorima sa Zapada”, izjavio je Košarac Srni. […]